De Berenboot, Aalsmeer

De Berenboot is een huiselijk, warm en gemoedelijk kindcentrum in het hartje van Aalsmeer. Het ruime, karakteristieke pand zorgt voor veel licht en ruimte en voor verrassende ontdekplekken door het hele gebouw heen. Ook hebben we een grote natuurlijke buitenruimte waar de kinderen heerlijk buiten kunnen spelen en waar de kippen tussen de kinderen rondscharrelen.

Contactgegevens

De Berenboot, Aalsmeer
Schoolstraat 4
1431 BG Aalsmeer
0297-348090
kcdeberenboot@solidoe.nl

Klik op het LRK nummer om het meest recente GGD rapport te openen.

LRK nummer: PO  : 316376401
LRK nummer: KDV: 316376401
LRK nummer: BSO: 580596138

Pedagogisch werkplan

Openingstijden
Ma    7.00-18.30
Di      7.00-18.30
Wo    7.00-18.30
Do     7.00-18.30
Vrij   7.00-18.30

Opvang van 0 tot 12 jaar

Bij de Berenboot kunnen kinderen van 0 tot 12 jaar komen spelen, leren en ontdekken. De jongste kinderen van 0 tot 4 jaar zijn welkom in het kinderdagverblijf, kinderen van 2 tot 4 jaar kunnen samen ontdekken en spelen op onze halve dag opvang: de peuteropvang.

Vanaf 4 jaar kunnen schoolkinderen voor en na schooltijd en in vakanties naar onze BSO. Kinderen kunnen zelfs bij ons komen ontbijten! De vaste pedagogisch medewerker brengt uw kind naar school, zal tussen de middag op het schoolplein staan en in de middag uw kind weer uit school halen. Kinderen mogen bij ons spelen, ontdekken en bijkomen van een lange schooldag. We halen de kinderen van basisschool de Samen Één en de Josefschool op.

Zo kan uw kind van 0 tot 12 jaar op dezelfde vertrouwde plek blijven. 

Samen is leuker

We ondernemen veel gezamenlijke activiteiten; we gaan op de bezoek bij de opa’s en oma’s in het verzorgingstehuis, krijgen muziekles en doen aan peutergym.  Ons ervaren team zorgt voor een gezellige en vertrouwde omgeving voor de kinderen. Zo voelen ze zich veilig, kunnen ze plezier maken en zich ontwikkelen.

De vestigingsmanager vertelt

Vestigingsmanager Natasja van Amsterdam: “KC De Berenboot is een oude basisschool, een karakteristiek pand met een verhaal. Kinderen krijgen bij ons de ruimte om te ontdekken en zich te ontwikkelen. Als vestigingsmanager vind ik het belangrijk dat de pedagogisch medewerkers samen met de kinderen plezier maken, de kinderen stimuleren in hun ontwikkeling en zo samen van iedere dag een leuke dag make

natasja vestigingsmanager

Natasja van Amsterdam

Vestigingsmanager

Rondleiding

Wil je even binnenkijken, onze medewerkers ontmoeten en de sfeer proeven? Dat kan! We geven je graag een rondleiding op onze locatie.

Echter kunnen we hier pas een datum voor prikken, zodra we ook daadwerkelijk plek hebben op onze locatie. Op die manier voorkomen we teleurstelling. Op dit moment geldt dat we voor (bijna) alle locaties een wachtlijst hebben en er geen plekken beschikbaar zijn. Het is daarom raadzaam om eerst je kind in te schrijven, zodat jullie op de wachtlijst komen te staan.

Solidoe locaties

De Kwakel
Amstelhof
BSO Amstelhof is een sportieve buitenschoolse opvang. Op deze locatie komen kinderen van bijna alle basisscholen in de omgeving.
Uithoorn
Baloe
Kinderdagverblijf Baloe heeft een geweldige groene buitenruimte, waar de kinderen heerlijk kunnen ontdekken. Voor de allerkleinsten is er een snoezelruimte.
Aalsmeer
De Berenboot
Kindcentrum de Berenboot biedt opvang aan kinderen van 0 tot 12 jaar. Er worden veel gezamenlijke activiteiten georganiseerd, waar iedereen aan mee kan doen!
Aalsmeer
De Dolfijn
Solidoe de Dolfijn heeft een groot atelier waar kinderen creatief bezig kunnen zijn en op het podium kunnen dans en zangkunsten vertoond worden.
De Kwakel
De Quakel
Peuteropvang de Quakel is een unieke locatie, samen in het gebouw met Basisschool de Zon. Peuters en kleuters spelen samen buiten op het schoolplein.
Kudelstaart
De Rietpluim
De Rietpluim ligt midden in de wijk, tussen de scholen in. Bij De Rietpluim spelen alle leeftijden onder één dak; baby’s, peuters en basisschoolkinderen.
Uithoorn
De Scheg
Bij BSO de Scheg worden sport- en spelactiviteiten aangeboden, maar kinderen hebben ook hun eigen inbreng in het activiteitenaanbod.
Aalsmeer
Triade
Kindcentrum Triade biedt opvang voor kinderen van 0 tot 12 jaar. De groepen werken veel samen met het onderwijs van Triade.
Kudelstaart
De Stempel
Kinderdagverblijf De Stempel heeft twee groepen voor kinderen van 0 tot 4 jaar. De vestiging straalt een huiselijke sfeer en een ruime groene buitenruimte.
Uithoorn
Het Duet
Het prachtige gebouw van het integraal kindcentrum Het Duet is zo ingericht dat alle kinderen zich kunnen ontwikkelen in een uitdagende speel- en leeromgeving.
Uithoorn
Legmeer
Kindcentrum Legmeer heeft kinderdagverblijf, peuteropvang en BSO in de Brede School Legmeer. Er wordt gebruik gemaakt van alle faciliteiten in het gebouw.
Uithoorn
Meerwijk
Kindcentrum Meerwijk heeft kinderdagverblijf, peuteropvang en BSO: alle opvang voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Broertjes en zusjes kunnen elkaar dagelijks opzoeken en samen spelen.
Aalsmeer
Oostkroost
Solidoe Oostkroost is een kindcentrum voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Oostkroost is een locatie met grote groepsruimtes en veel buitenruimte.
Kudelstaart
VZOD
De kracht van Solidoe VZOD is de ruimte voor de kinderen om buiten te sporten. De omliggende sportvelden lenen zich er goed voor om sportief bezig te zijn.
Uithoorn
Peuteropvang Zijdelwaard
Peuteropvang Zijdelwaard heeft twee peuteropvang groepen, ’t Overstapje en De Vuurvliegjes. Er wordt veel samengewerkt met de basisscholen.
Kudelstaart
De Ruimte
BSO de Ruimte is onze Solidoe locatie in basisschool de Ruimte in Kudelstaart.
Aalsmeer
Sam Sam
Kinderdagverbljf Sam Sam in Aalsmeer, heeft haar deuren begin 2020 geopend. Midden in een prachtige groene omgeving halen we buiten naar binnen toe.
Kudelstaart
Buiten Gewoon
BSO Buiten Gewoon is de splinternieuwe BSO locatie van Solidoe. Hier komen kinderen van 7 en 8 jaar van alle Kudelstaartse basisscholen naartoe.
Uithoorn
Haas
Haas is een kleinschalige locatie voor kinderdagverblijf, peuteropvang en BSO in de Uithoornse wijk Legmeer.
Astronaut

Openingsdagen

52 weken per jaar geopend

Als ouder wilt u graag dat we uw kind(eren) opvangen als u dat nodig heeft. Daar houdt Solidoe rekening mee, we zijn 52 weken per jaar geopend.

Veelgestelde vragen

Antwoord op belangrijke vragen

Jouw kind binnenkort naar de kinderopvang? Met deze vragen en antwoorden helpen we je op weg in onze kinderopvang.

Werkwijze

Als organisatie voor kinderopvang denken we steeds na over onze rol in de opvoeding van de kinderen die aan ons toevertrouwd worden.

Missie

Iedereen de ruimte voor eigen wijze groei.

Visie

Solidoe wil de kinderopvang en het onderwijs transformeren tot één uitdagende en moderne (ontwikkel)omgeving voor het kind.