BOL-traject

Volg jij een opleiding tot (gespecialiseerd) pedagogisch medewerker en zoek je een stageplek? Solidoe biedt mogelijkheden!

Als je in de kinderopvang wilt gaan werken is het belangrijk dat je, naast alles wat je op school leert, ook ervaring op gaat doen in de praktijk. Want dan maak je daadwerkelijk mee hoe het er op een kinderdagverblijf, peuteropvang of buitenschoolse opvang aan toe gaat. Je leert snel en veel en op een andere manier dan op school. Ook krijg je zo een goed beeld van het vak pedagogisch medewerker en ontdek je of het écht bij jou past. Daarom biedt Solidoe jou graag de mogelijkheid om aan het vak te komen proeven.

Praktisch

Als BOL-stagiaire ga je doorgaans drie dagen in de week naar school en kom je twee dagen in de week op één van onze vestigingen stage lopen. Je krijgt een vaste groep met vaste collega’s. Eén van je collega’s wordt jouw werkbegeleider. Deze collega zal je inwerken en begeleiden tijdens de stagedagen. Eens per twee weken hebben jullie een begeleidingsgesprek waarin je je opdrachten van school bespreekt en samen kijkt hoe het werken op de groep nu gaat.  

Frisse wind

Solidoe leert ook graag van jou! Nieuwe mensen brengen nieuwe geluiden en ideeën mee en wij horen die graag. Solidoe staat immers voor “Iedereen de ruimte voor eigenwijze groei”. Wij zijn dol op een beetje frisse wind en zien en horen jou dan ook graag!

Hoe nu verder?

Solidoe biedt stageplekken voor BOL-studenten van de volgende opleidingen:

  • Pedagogisch Medewerker niveau 3
  • Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker niveau 4
  • Sport- en bewegingsleider niveau 3
  • Coördinator buurt, onderwijs en sport niveau 4

Je kunt in alle jaren van je opleiding bij ons stage lopen.
Wil jij graag die onvergetelijke en leerzame stageplek bij Solidoe? Stuur dan per mail een motivatiebrief en cv naar annemarieroos@solidoe.nl.
Zet in je brief in ieder geval de volgende dingen:

  • Waarom je graag met kinderen wilt werken.
  • Welke opleiding je doet, op welke school en in welk jaar je zit.
  • Welke dagen je stage wilt lopen en hoeveel uur.
  • Per wanneer de stage zal gaan starten.

(Wij hebben een nauwe samenwerking met het ROC van Amstelveen en het Nova College in Hoofddorp. Studenten van deze opleidingen hebben dan ook voorrang bij de toewijzing van stageplekken.) 

Rekenmodule Kinderopvang

Maandlasten berekenen

Bekijk het aanbod van Solidoe!

Baby's

0 - 2 jaar

Peuters

2 - 4 jaar

Kinderen

4 - 13 jaar

Overig

aanbod

Rondleiding

Wil je even binnenkijken, onze medewerkers ontmoeten en de sfeer proeven? Dat kan! We geven je graag een rondleiding op onze locatie.

Echter kunnen we hier pas een datum voor prikken, zodra we ook daadwerkelijk plek hebben op onze locatie. Op die manier voorkomen we teleurstelling. Op dit moment geldt dat we voor (bijna) alle locaties een wachtlijst hebben. Het is daarom raadzaam om eerst je kind in te schrijven, zodat jullie op de wachtlijst komen te staan.

Werkwijze

Als organisatie voor kinderopvang denken we steeds na over onze rol in de opvoeding van de kinderen die aan ons toevertrouwd worden.

Missie

Iedereen de ruimte voor eigen wijze groei.

Visie

Solidoe wil de kinderopvang en het onderwijs transformeren tot één uitdagende en moderne (ontwikkel)omgeving voor het kind.

Overig nieuws
Vakantie tips 2024
Lees meer
Overig nieuws
Loose parts
Lees meer
Blog
Modderdag 2024
Lees meer
Blog
Internationale dag van de Culturele Diversiteit
Lees meer
Blog
Alle schermen de deur uit? Media Ukkie Dagen 2024
Lees meer
Blog
Het is weer zomertijd!
Lees meer