Sam Sam, Aalsmeer

Vestigingsmanager KDV SamSam; “Als vestigingsmanager moedig ik mijn medewerkers aan om elke dag te werken vanuit enthousiasme. Want wie werkt vanuit enthousiasme, draagt dit over aan de kinderen en vanuit hier kunnen we samen de wereld ontdekken. Iedere dag ben ik trots op wat wij hier gezamenlijk voor elkaar boksen. Met een goede dosis humor en een liefdevol team hebben wij samen met de kinderen gigantisch veel plezier!”

Contactgegevens

Sam Sam, Aalsmeer
Jac. P. Thijsselaan 10
1431 JH Aalsmeer
0297-327379
kdvsamsam@solidoe.nl

Klik op het LRK nummer om het meest recente GGD rapport te openen.

LRK nummer: KDV: 131733898

Pedagogisch werkplan

Openingstijden
Ma    7.30-18.30
Di      7.30-18.30
Wo    7.30-18.30
Do     7.30-18.30
Vrij   7.30-18.30

 

Een sfeervol gebouw

Sam Sam is een kleinschalige locatie voor de opvang van baby’s en peuters. Het authentieke gebouw aan de J.P. Thijsselaan is prachtig verbouwd tot een sfeervolle plek met 2 groepen: een babygroep voor kleintjes van 0-2 jaar en een groep voor peuters van 2-4 jaar. De originele uitstraling aan de buitenkant, omgeven door een prachtige nieuwe buitenruimte, is blijven bestaan. Binnen is het gebouw helemaal gemoderniseerd, waarbij de kenmerkende elementen van de knusheid bewaard zijn gebleven. Er is veel zorg en aandacht besteed aan de indeling en inrichting. Het gebouw heeft veel ramen en dat element hebben we gebruikt om buiten naar binnen te brengen. Het bosthema op de groepen en de gang geeft de locatie een rustige en prettige sfeer.

Kinderdagverblijf

Op de babygroep zijn alle pedagogisch medewerkers opgeleid tot babyspecialist. We gaan rustig en respectvol met de baby’s om en volgen daarbij het eigen tempo van de baby. We kijken ook heel gericht waar de baby mee bezig is, wat het kind nodig heeft en hoe het zich ontwikkelt.

Op de peutergroep werken we met thema’s, aan de hand waarvan we binnen en buiten verschillende activiteiten doen. Sam Sam biedt een omgeving waarin kinderen de ruimte krijgen om van alles te ontdekken, om te spelen en zich te ontwikkelen. Plezier met leeftijdsgenootjes, fantasie en respect voor elkaar vormen de basis. Regelmatig krijgen de peuters muziekles. Dat vinden ze heerlijk.

Ons team bestaat uit zeer ervaren collega’s. Omdat de locatie zo kleinschalig is, kennen alle pedagogisch medewerkers alle baby’s en kinderen.

Buitenruimte

Sam Sam is omgeven door een groene buitenruimte met een speciale en uitdagende natuurtuin, waar de kinderen heerlijk vrij kunnen spelen. In de tuin hebben we voor de baby’s een speciale babytuin ingericht. Een groot succes!

We hebben veel aandacht voor gezonde voeding en kweken zelf groenten in onze moestuin. Het is een feest als we zelf de tomaatjes kunnen oogsten en opeten! We hebben veel aandacht voor duurzaamheid en hebben onze eigen mini-kinderboerderij met onder andere kippen en konijnen. Die verzorgen de peuters zelf. Zo leren ze vanaf jonge leeftijd respect en liefde te hebben voor natuur en dieren. En de kakelverse eitjes van onze kippen eten we natuurlijk ook met smaak op.

Kom eens langs bij Sam Sam om ons mooie gebouw met de natuurtuin te bewonderen en kennis te maken!

samsam pedagogisch mederwerkers

Ellen Boon

Vestigingsmanager

Rondleiding

Wil je even binnenkijken, onze medewerkers ontmoeten en de sfeer proeven? Dat kan! We geven je graag een rondleiding op onze locatie.

Echter kunnen we hier pas een datum voor prikken, zodra we ook daadwerkelijk plek hebben op onze locatie. Op die manier voorkomen we teleurstelling. Op dit moment geldt dat we voor (bijna) alle locaties een wachtlijst hebben. Het is daarom raadzaam om eerst je kind in te schrijven, zodat jullie op de wachtlijst komen te staan.

Solidoe locaties

De Kwakel
Amstelhof
BSO Amstelhof is een sportieve buitenschoolse opvang. Op deze locatie komen kinderen van bijna alle basisscholen in de omgeving.
Uithoorn
Baloe
Kinderdagverblijf Baloe heeft een geweldige groene buitenruimte, waar de kinderen heerlijk kunnen ontdekken. Voor de allerkleinsten is er een snoezelruimte.
Aalsmeer
De Berenboot
Kindcentrum de Berenboot biedt opvang aan kinderen van 0 tot 12 jaar. Er worden veel gezamenlijke activiteiten georganiseerd, waar iedereen aan mee kan doen!
Aalsmeer
De Dolfijn
Solidoe de Dolfijn heeft een groot atelier waar kinderen creatief bezig kunnen zijn en op het podium kunnen dans en zangkunsten vertoond worden.
De Kwakel
De Quakel
Peuteropvang de Quakel is een unieke locatie, samen in het gebouw met Basisschool de Zon. Peuters en kleuters spelen samen buiten op het schoolplein.
Kudelstaart
De Rietpluim
De Rietpluim ligt midden in de wijk, tussen de scholen in. Bij De Rietpluim spelen alle leeftijden onder één dak; baby’s, peuters en basisschoolkinderen.
Uithoorn
De Scheg
Bij BSO de Scheg worden sport- en spelactiviteiten aangeboden, maar kinderen hebben ook hun eigen inbreng in het activiteitenaanbod.
Aalsmeer
Triade
Kindcentrum Triade biedt opvang voor kinderen van 0 tot 12 jaar. De groepen werken veel samen met het onderwijs van Triade.
Kudelstaart
De Stempel
Kinderdagverblijf De Stempel heeft twee groepen voor kinderen van 0 tot 4 jaar. De vestiging straalt een huiselijke sfeer en een ruime groene buitenruimte.
Uithoorn
Het Duet
Het prachtige gebouw van het integraal kindcentrum Het Duet is zo ingericht dat alle kinderen zich kunnen ontwikkelen in een uitdagende speel- en leeromgeving.
Uithoorn
Legmeer
Kindcentrum Legmeer heeft kinderdagverblijf, peuteropvang en BSO in de Brede School Legmeer. Er wordt gebruik gemaakt van alle faciliteiten in het gebouw.
Uithoorn
Meerwijk
Kindcentrum Meerwijk heeft kinderdagverblijf, peuteropvang en BSO: alle opvang voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Broertjes en zusjes kunnen elkaar dagelijks opzoeken en samen spelen.
Aalsmeer
Oostkroost
Solidoe Oostkroost is een kindcentrum voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Oostkroost is een locatie met grote groepsruimtes en veel buitenruimte.
Kudelstaart
VZOD
De kracht van Solidoe VZOD is de ruimte voor de kinderen om buiten te sporten. De omliggende sportvelden lenen zich er goed voor om sportief bezig te zijn.
Uithoorn
Peuteropvang Zijdelwaard
Peuteropvang Zijdelwaard heeft twee peuteropvang groepen, ’t Overstapje en De Vuurvliegjes. Er wordt veel samengewerkt met de basisscholen.
Kudelstaart
De Ruimte
BSO de Ruimte is onze Solidoe locatie in basisschool de Ruimte in Kudelstaart.
Aalsmeer
Sam Sam
Kinderdagverbljf Sam Sam in Aalsmeer, heeft haar deuren begin 2020 geopend. Midden in een prachtige groene omgeving halen we buiten naar binnen toe.
Kudelstaart
Buiten Gewoon
BSO Buiten Gewoon is de splinternieuwe BSO locatie van Solidoe. Hier komen kinderen van 7 en 8 jaar van alle Kudelstaartse basisscholen naartoe.
Uithoorn
Haas
Haas is een kleinschalige locatie voor kinderdagverblijf, peuteropvang en BSO in de Uithoornse wijk Legmeer.
Astronaut

Openingsdagen

52 weken per jaar geopend

Als ouder wilt u graag dat we uw kind(eren) opvangen als u dat nodig heeft. Daar houdt Solidoe rekening mee, we zijn 52 weken per jaar geopend.

Veelgestelde vragen

Antwoord op belangrijke vragen

Jouw kind binnenkort naar de kinderopvang? Met deze vragen en antwoorden helpen we je op weg in onze kinderopvang.

Werkwijze

Als organisatie voor kinderopvang denken we steeds na over onze rol in de opvoeding van de kinderen die aan ons toevertrouwd worden.

Missie

Iedereen de ruimte voor eigen wijze groei.

Visie

Solidoe wil de kinderopvang en het onderwijs transformeren tot één uitdagende en moderne (ontwikkel)omgeving voor het kind.