De Scheg, Uithoorn

Esther Knetsch, vestigingsmanager: “Na mijn studie ben ik werkzaam geweest in de kinderpsychiatrie voordat ik 10 jaar in het buitenland ging wonen en werken. Het leven in een ander land heeft mijn leven verrijkt en ik heb veel geleerd over de cultuur en achtergrond van dit land en een nieuwe taal mogen leren. In de wijk Zijdelwaard wonen mensen uit verschillende culturen met hun eigen achtergrond en taal. Ik wil graag blijven leren over verschillende achtergronden en culturen, en wil dat iedereen zich bij ons thuis voelt.”

Contactgegevens

De Scheg, Uithoorn
Arthur van Schendellaan 100A
1422 LE Uithoorn
0297-527993
bsodescheg@solidoe.nl

kcdescheg@solidoe.nl

Klik op het LRK nummer om het meest recente GGD rapport te openen.

LRK nummer BSO: 115056683
LRK nummer KDV: 102925951

Pedagogisch werkplan  

Openingstijden
Ma    7.30-18.30
Di      7.30-18.30
Wo    7.30-18.30
Do     7.30-18.30
Vrij   7.30-18.30

 

Modern kindcentrum met een visie

Kindcentrum De Scheg huist in een spiksplinternieuw complex in de wijk Zijdelwaard in Uithoorn. Het is gelegen in de multifunctionele accommodatie de Scheg waarin onder andere een buurtkamer en een mooie, grote sporthal zijn gevestigd. In de wijk Zijdelwaard wonen mensen uit verschillende culturen met hun eigen achtergrond, gewoonten en taal. We vinden het belangrijk om iedereen het gevoel van ‘thuis’ te bieden, ook al is het in een ander land. We gaan in gesprek met ouders, luisteren naar hen en vragen wat zij nodig hebben.

Samenwerking met scholen

De Scheg zit om de hoek bij de basisscholen De Vuurvogel en het Startnest. We vangen dan ook kinderen op van beide scholen op en werken zo goed mogelijk samen om kinderen een fijne plek te bieden, zowel in als na schooltijd.

Tussenschoolse opvang voor het Startnest

Bij de Scheg bieden we tussenschoolse opvang (TSO) aan voor de kinderen van het Startnest. We lopen gezamenlijk met de kinderen naar ons gebouw, zodat de kinderen letterlijk even een pauze van school kunnen hebben. Samen eten we vers brood van de bakker en praten over de dingen die hen bezighouden.

Kinderdagverblijf

Kindcentrum De scheg heeft een kinderdagverblijf bestaande uit 3 groepen. De groepen zijn verticaal; in alle groepen zitten kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar bij elkaar. De pedagogisch medewerkers zorgen voor een veilig pedagogisch klimaat waarin kinderen alle ruimte krijgen en gestimuleerd worden om te ontdekken en zich te kunnen ontwikkelen. In het kindcentrum is plaats voor kinderen van 0-12 jaar, de kinderen starten bij het kinderdagverblijf en stromen daarna moeiteloos door naar de BSO. Hierdoor is het overzichtelijk voor kinderen en ouders.

BSO

De kinderen van de Vuurvogel en het Startnest worden na schooltijd door ons team met ervaren medewerkers opgevangen uit school. Samen eten ze fruit en daarna gaan ze lekker spelen of activiteiten doen. We maken ook gebruik van de mooie sporthal. In de vakanties maken we, meestal in samenspraak met de kinderen, een leuk programma voor de kinderen. Regelmatig bieden we een workshop aan, zoals de techniekclub, yogalessen of een kunstworkshop.

Onze ruimtes zijn licht, met vele ramen en hoge plafonds. Het gebouw is grotendeels van hout wat een mooie , warme uitstraling geeft. Een speelgang met glijbaan en  klimwand biedt uitdaging en speelplezier aan de kinderen, een mooie eyecatcher in ons gebouw!

Nieuwsgierig geworden? Kom eens kennismaken bij de Scheg!

de scheg kinderen
vestigingsmanager

Esther Knetsch

Vestigingsmanager

Rondleiding

Wil je even binnenkijken, onze medewerkers ontmoeten en de sfeer proeven? Dat kan! We geven je graag een rondleiding op onze locatie.

Echter kunnen we hier pas een datum voor prikken, zodra we ook daadwerkelijk plek hebben op onze locatie. Op die manier voorkomen we teleurstelling. Op dit moment geldt dat we voor (bijna) alle locaties een wachtlijst hebben en er geen plekken beschikbaar zijn. Het is daarom raadzaam om eerst je kind in te schrijven, zodat jullie op de wachtlijst komen te staan.

Solidoe locaties

De Kwakel
Amstelhof
BSO Amstelhof is een sportieve buitenschoolse opvang. Op deze locatie komen kinderen van bijna alle basisscholen in de omgeving.
Uithoorn
Baloe
Kinderdagverblijf Baloe heeft een geweldige groene buitenruimte, waar de kinderen heerlijk kunnen ontdekken. Voor de allerkleinsten is er een snoezelruimte.
Aalsmeer
De Berenboot
Kindcentrum de Berenboot biedt opvang aan kinderen van 0 tot 12 jaar. Er worden veel gezamenlijke activiteiten georganiseerd, waar iedereen aan mee kan doen!
Aalsmeer
De Dolfijn
Solidoe de Dolfijn heeft een groot atelier waar kinderen creatief bezig kunnen zijn en op het podium kunnen dans en zangkunsten vertoond worden.
De Kwakel
De Quakel
Peuteropvang de Quakel is een unieke locatie, samen in het gebouw met Basisschool de Zon. Peuters en kleuters spelen samen buiten op het schoolplein.
Kudelstaart
De Rietpluim
De Rietpluim ligt midden in de wijk, tussen de scholen in. Bij De Rietpluim spelen alle leeftijden onder één dak; baby’s, peuters en basisschoolkinderen.
Uithoorn
De Scheg
Bij BSO de Scheg worden sport- en spelactiviteiten aangeboden, maar kinderen hebben ook hun eigen inbreng in het activiteitenaanbod.
Aalsmeer
Triade
Kindcentrum Triade biedt opvang voor kinderen van 0 tot 12 jaar. De groepen werken veel samen met het onderwijs van Triade.
Kudelstaart
De Stempel
Kinderdagverblijf De Stempel heeft twee groepen voor kinderen van 0 tot 4 jaar. De vestiging straalt een huiselijke sfeer en een ruime groene buitenruimte.
Uithoorn
Het Duet
Het prachtige gebouw van het integraal kindcentrum Het Duet is zo ingericht dat alle kinderen zich kunnen ontwikkelen in een uitdagende speel- en leeromgeving.
Uithoorn
Legmeer
Kindcentrum Legmeer heeft kinderdagverblijf, peuteropvang en BSO in de Brede School Legmeer. Er wordt gebruik gemaakt van alle faciliteiten in het gebouw.
Uithoorn
Meerwijk
Kindcentrum Meerwijk heeft kinderdagverblijf, peuteropvang en BSO: alle opvang voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Broertjes en zusjes kunnen elkaar dagelijks opzoeken en samen spelen.
Aalsmeer
Oostkroost
Solidoe Oostkroost is een kindcentrum voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Oostkroost is een locatie met grote groepsruimtes en veel buitenruimte.
Kudelstaart
VZOD
De kracht van Solidoe VZOD is de ruimte voor de kinderen om buiten te sporten. De omliggende sportvelden lenen zich er goed voor om sportief bezig te zijn.
Uithoorn
Peuteropvang Zijdelwaard
Peuteropvang Zijdelwaard heeft twee peuteropvang groepen, ’t Overstapje en De Vuurvliegjes. Er wordt veel samengewerkt met de basisscholen.
Kudelstaart
De Ruimte
BSO de Ruimte is onze Solidoe locatie in basisschool de Ruimte in Kudelstaart.
Aalsmeer
Sam Sam
Kinderdagverbljf Sam Sam in Aalsmeer, heeft haar deuren begin 2020 geopend. Midden in een prachtige groene omgeving halen we buiten naar binnen toe.
Kudelstaart
Buiten Gewoon
BSO Buiten Gewoon is de splinternieuwe BSO locatie van Solidoe. Hier komen kinderen van 7 en 8 jaar van alle Kudelstaartse basisscholen naartoe.
Uithoorn
Haas
Haas is een kleinschalige locatie voor kinderdagverblijf, peuteropvang en BSO in de Uithoornse wijk Legmeer.
Astronaut

Openingsdagen

52 weken per jaar geopend

Als ouder wilt u graag dat we uw kind(eren) opvangen als u dat nodig heeft. Daar houdt Solidoe rekening mee, we zijn 52 weken per jaar geopend.

Veelgestelde vragen

Antwoord op belangrijke vragen

Jouw kind binnenkort naar de kinderopvang? Met deze vragen en antwoorden helpen we je op weg in onze kinderopvang.

Werkwijze

Als organisatie voor kinderopvang denken we steeds na over onze rol in de opvoeding van de kinderen die aan ons toevertrouwd worden.

Missie

Iedereen de ruimte voor eigen wijze groei.

Visie

Solidoe wil de kinderopvang en het onderwijs transformeren tot één uitdagende en moderne (ontwikkel)omgeving voor het kind.