Buitenschoolse opvang

Buitenschoolse opvang

Gaat uw kind naar de basisschool? Dan kan uw kind één of meer middagen per week en/of in de vakantie naar de buitenschoolse opvang. De buitenschoolse opvang van Solidoe, kortweg BSO, is geopend buiten schooltijden. Na schooltijd, tijdens roostervrije dagen van school en in de schoolvakanties kunnen kinderen tussen 4 en 13 jaar terecht op de BSO, en op veel locaties ook voor schooltijd. Solidoe heeft unieke locaties voor buitenschoolse opvang verspreid over Aalsmeer, Kudelstaart, Uithoorn en De Kwakel.

Als de lessen afgelopen zijn, halen we de kinderen uit school. Als het kan, lopen we samen van school naar de BSO. Is dat te ver, dan staat er een bus of taxi te wachten om de kinderen en pedagogisch medewerkers naar de BSO te brengen. Op de BSO is er altijd een eet-en drinkmoment.

Met plezier

Kinderen komen graag naar de buitenschoolse opvang bij Solidoe. De buitenschoolse opvang is meer dan een verlengstuk van de schooldag. Voor ons is de BSO een plek waar kinderen zich thuis voelen, waar ze met hun vrienden en vriendinnen kunnen spelen en die hen mogelijkheden biedt om te ontwikkelen. Onze betrokken pedagogisch medewerkers zorgen voor een goede balans tussen ontspanning en activiteiten die de ontwikkeling van kinderen spelenderwijs stimuleren. We bieden passend bij de leeftijd, interesse van de kinderen en in overleg met de kinderen verschillende activiteiten en materialen aan.

Een grote meerwaarde van de BSO is het spelen en leren omgaan met andere kinderen in een andere situatie dan op school. Ze leren alle vaardigheden die ze nodig hebben voor sociale relaties in de maatschappij.

Veelgestelde vragen

Antwoord op belangrijke vragen

Jouw kind binnenkort naar de kinderopvang? Met deze vragen en antwoorden helpen we je op weg in onze kinderopvang.

Rekenmodule kinderopvang

Benieuwd wat kinderopvang kost?

Bereken zelf netto maandkosten met onze slimme berekenmodule. Kom er direct achter wat kinderopvang kost.