Peuteropvang, de Quakel

Peuteropvang de Quakel is eigenlijk uniek. Wij zijn gehuisvest samen met de basisschool De Zon. Daardoor is de drempel tussen de peuterspeelzaal en de basisschool heel laag: de overstap verloopt voor de kinderen vrij gemakkelijk. Er is een vergevorderde samenwerking tussen ons ontstaan. Als peuteropvang delen we het schoolplein met de kleuters van de school. Het is heel bijzonder om de interacties tussen de peuters en de kleuters te zien. Er hangt een heel gezellige en gemoedelijke dorpssfeer, we staan gewoon voor elkaar klaar.

Contactgegevens

Po de Quakel, kwakel
Anjerlaan 1
1424 AM de Kwakel
0297-563377
podequakel@solidoe.nl

Klik op het LRK nummer om het meest recente GGD rapport te openen.

LRK nummer: PO: 190603513

Pedagogisch werkplan

Openingstijden
Ma    8.00-12.00
Di      8.00-12.00
Wo    gesloten
Do     8.00-12.00
Vrij   gesloten

 

Opvang van 2 tot 4 jaar

Bij De Quakel bieden we de kinderen een vast ritme en een programma waarin samen spelen en leren centraal staan. Wij doen groepsactiviteiten, maar letten op de individuele ontwikkeling van elk kind. Ook stimuleren we de beginselen van het leren van taal en rekenen. En omdat we bewegen leuk én gezond vinden bieden we regelmatig peuteryoga of peutergym aan de gymzaal die ook in het schoolgebouw zit.

Samen met de ouders

De ouders van onze kinderen zijn erg betrokken, dat waarderen we enorm. Samen met de oudercommissie organiseren we uitjes. Een groot succes!

Ons Team

Als collega’s werken we heel plezierig samen en we maken ons samen sterk voor onze ‘kleintjes’. We staan voor alles open, nemen onze verantwoordelijkheid, zijn transparant naar elkaar, bieden veiligheid en zorgen voor alle randvoorwaarden voor al ‘onze’ kinderen. Dat maakt werken op peuteropvang De Quakel tot een feest, en dat merken de kinderen!

Spelen leren

Bij De Quakel bieden we de kinderen een vast ritme en een programma waarin samen spelen en samen leren centraal staan. We doen groepsactiviteiten, maar letten daarbinnen op de individuele ontwikkeling van elk kind. Ook stimuleren we de beginselen van het leren van taal en rekenen. En omdat bewegen leuk én gezond is, gaan we regelmatig naar de gymzaal, die ook in het schoolgebouw zit.

Marit De Vries - Dekker

Vestigingsmanager Dorp de kwakel: 

Rondleiding

Wil je even binnenkijken, onze medewerkers ontmoeten en de sfeer proeven? Dat kan! We geven je graag een rondleiding op onze locatie.

Echter kunnen we hier pas een datum voor prikken, zodra we ook daadwerkelijk plek hebben op onze locatie. Op die manier voorkomen we teleurstelling. Op dit moment geldt dat we voor (bijna) alle locaties een wachtlijst hebben en er geen plekken beschikbaar zijn. Het is daarom raadzaam om eerst je kind in te schrijven, zodat jullie op de wachtlijst komen te staan.

Solidoe locaties

De Kwakel
Amstelhof
BSO Amstelhof is een sportieve buitenschoolse opvang. Op deze locatie komen kinderen van bijna alle basisscholen in de omgeving.
Uithoorn
Baloe
Kinderdagverblijf Baloe heeft een geweldige groene buitenruimte, waar de kinderen heerlijk kunnen ontdekken. Voor de allerkleinsten is er een snoezelruimte.
Aalsmeer
De Berenboot
Kindcentrum de Berenboot biedt opvang aan kinderen van 0 tot 12 jaar. Er worden veel gezamenlijke activiteiten georganiseerd, waar iedereen aan mee kan doen!
Aalsmeer
De Dolfijn
Solidoe de Dolfijn heeft een groot atelier waar kinderen creatief bezig kunnen zijn en op het podium kunnen dans en zangkunsten vertoond worden.
De Kwakel
De Quakel
Peuteropvang de Quakel is een unieke locatie, samen in het gebouw met Basisschool de Zon. Peuters en kleuters spelen samen buiten op het schoolplein.
Kudelstaart
De Rietpluim
De Rietpluim ligt midden in de wijk, tussen de scholen in. Bij De Rietpluim spelen alle leeftijden onder één dak; baby’s, peuters en basisschoolkinderen.
Uithoorn
De Scheg
Bij BSO de Scheg worden sport- en spelactiviteiten aangeboden, maar kinderen hebben ook hun eigen inbreng in het activiteitenaanbod.
Aalsmeer
Triade
Kindcentrum Triade biedt opvang voor kinderen van 0 tot 12 jaar. De groepen werken veel samen met het onderwijs van Triade.
Kudelstaart
De Stempel
Kinderdagverblijf De Stempel heeft twee groepen voor kinderen van 0 tot 4 jaar. De vestiging straalt een huiselijke sfeer en een ruime groene buitenruimte.
Uithoorn
Het Duet
Het prachtige gebouw van het integraal kindcentrum Het Duet is zo ingericht dat alle kinderen zich kunnen ontwikkelen in een uitdagende speel- en leeromgeving.
Uithoorn
Legmeer
Kindcentrum Legmeer heeft kinderdagverblijf, peuteropvang en BSO in de Brede School Legmeer. Er wordt gebruik gemaakt van alle faciliteiten in het gebouw.
Uithoorn
Meerwijk
Kindcentrum Meerwijk heeft kinderdagverblijf, peuteropvang en BSO: alle opvang voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Broertjes en zusjes kunnen elkaar dagelijks opzoeken en samen spelen.
Aalsmeer
Oostkroost
Solidoe Oostkroost is een kindcentrum voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Oostkroost is een locatie met grote groepsruimtes en veel buitenruimte.
Kudelstaart
VZOD
De kracht van Solidoe VZOD is de ruimte voor de kinderen om buiten te sporten. De omliggende sportvelden lenen zich er goed voor om sportief bezig te zijn.
Uithoorn
Peuteropvang Zijdelwaard
Peuteropvang Zijdelwaard heeft twee peuteropvang groepen, ’t Overstapje en De Vuurvliegjes. Er wordt veel samengewerkt met de basisscholen.
Kudelstaart
De Ruimte
BSO de Ruimte is onze Solidoe locatie in basisschool de Ruimte in Kudelstaart.
Aalsmeer
Sam Sam
Kinderdagverbljf Sam Sam in Aalsmeer, heeft haar deuren begin 2020 geopend. Midden in een prachtige groene omgeving halen we buiten naar binnen toe.
Kudelstaart
Buiten Gewoon
BSO Buiten Gewoon is de splinternieuwe BSO locatie van Solidoe. Hier komen kinderen van 7 en 8 jaar van alle Kudelstaartse basisscholen naartoe.
Uithoorn
Haas
Haas is een kleinschalige locatie voor kinderdagverblijf, peuteropvang en BSO in de Uithoornse wijk Legmeer.
Astronaut

Openingsdagen

52 weken per jaar geopend

Als ouder wilt u graag dat we uw kind(eren) opvangen als u dat nodig heeft. Daar houdt Solidoe rekening mee, we zijn 52 weken per jaar geopend.

Veelgestelde vragen

Antwoord op belangrijke vragen

Jouw kind binnenkort naar de kinderopvang? Met deze vragen en antwoorden helpen we je op weg in onze kinderopvang.

Werkwijze

Als organisatie voor kinderopvang denken we steeds na over onze rol in de opvoeding van de kinderen die aan ons toevertrouwd worden.

Missie

Iedereen de ruimte voor eigen wijze groei.

Visie

Solidoe wil de kinderopvang en het onderwijs transformeren tot één uitdagende en moderne (ontwikkel)omgeving voor het kind.