BBL-traject

Wil je graag werken in de kinderopvang, maar ben je hier nog niet voor gekwalificeerd?

Dan helpt Solidoe jou graag! Je kunt bij ons namelijk een BBL-traject volgen. Dat is werken en leren tegelijk.  Eén dag in de week naar school en drie dagen als pedagogisch medewerker, in opleiding, aan de slag op één van onze groepen. Je kunt zowel op het kinderdagverblijf als op de bso werken. Ook kun je met beide kennismaken. Haal zo je diploma in één tot twee jaar! Wij werken samen met het ROC van Amstelveen en het Nova college in Hoofddorp en bieden zowel de mogelijkheid je opleiding op niveau 3 als niveau 4 te halen. Afhankelijk van je keuze duurt de opleiding één à twee jaar.  Je kiest zelf naar welke van deze scholen je gaat. Je schooldag staat vast en wordt bepaald door jouw school. De rest van je werkdagen en werktijden zijn in overleg met jou en de betreffende locatie. 

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor onze BBL- opleiding, moet je minimaal 21 jaar zijn. Wanneer je de niveau 4 opleiding wil doen, heb je minimaal een HAVO of MBO 3 diploma. Voor de niveau 3 opleiding wordt in overleg gekeken of jouw diploma’s,  werkervaring en motivatie genoeg vertrouwen geven voor het succesvol volgen van de opleiding. Het aanmelden bij één van de twee genoemde scholen doe je zelf. Je zult daar ook een intakegesprek krijgen.

Financieel

Je krijgt bij ons een arbeidscontract gedurende je opleiding en je salaris is conform de CAO kinderopvang. Je hebt twee maanden proeftijd en start in schaal 5, trede 7. Gedurende je opleiding ga je twee keer een trede omhoog. Eenmaal gediplomeerd groei je in salaris naar schaal 6. Afhankelijk van je keuze voor kdv of bso krijg je een contract van 20 – 25,5 uur. Solidoe vergoedt de kosten van jouw opleiding. Hier geldt wel een studiekostenbeding; wij verwachten van jou dat je in ieder geval drie jaar voor ons blijft werken. Stop je eerder, dan moet je de vergoeding, geheel of gedeeltelijk terug betalen. Dit is afhankelijk van hoe lang je bij ons gewerkt hebt. Na het behalen van je diploma bieden wij je eerst een halfjaarcontract aan. Dit kan uiteindelijk worden verlengd naar een vast contract.

Inzetbaarheid

De eerste drie maanden van je opleiding werk je boventallig op de groep. Je bent dus ‘extra’.  Zo krijg je de kans om de kinderen, ouders, collega’s en werkplek te leren kennen.  Na drie maanden heb je een evaluatiegesprek. Ontwikkel jij je volgens plan, dan ga je een stapje omhoog in inzetbaarheid; stapsgewijs krijg je meer taken en verantwoordelijkheden. Elke drie maanden wordt hier opnieuw naar gekeken. Belangrijk om te weten is,  dat ook al werk je steeds meer intallig,  we er altijd voor zorgen dat je voldoende tijd en mogelijkheid krijgt om te werken aan je opdrachten voor school en de examens. Weet dat we jou zien als een volwaardige collega, die weliswaar nog in opleiding is, maar wel bij het team hoort. Je kunt meedoen met alle activiteiten binnen Solidoe, variërend van extra scholing binnen onze Solidoe Academie tot het mee-feesten op ons zomerfeest, de kerstborrel en deelnemen aan onze uitjes.

Begeleiding

Bij Solidoe werk je op een vaste werkplek en vaste groep. Op de groep krijg je een werkbegeleider. Dit is één van je vaste collega’s. Je werkbegeleider heeft elke twee weken een gesprek met jou waarin jullie bespreken hoe het gaat en er wordt gekeken naar de schoolopdrachten. Daarnaast krijg je ook begeleiding van onze praktijkopleider. Zij biedt extra ondersteuning voor jou en je werkbegeleider, heeft contacten met jouw school en neemt de praktijkexamens af.

Ben je nieuwsgierig geworden?  Vraag dan een oriënterend gesprek aan met onze praktijkopleider. In dit gesprek worden alle details van het BBL-traject nog eens uitgelegd en krijg jij de kans om wat meer over jezelf te vertellen en je vragen te stellen.

Mail naar: annemarieroos@solidoe.nl

Rekenmodule Kinderopvang

Maandlasten berekenen

Bekijk het aanbod van Solidoe!

Baby's

0 - 2 jaar

Peuters

2 - 4 jaar

Kinderen

4 - 13 jaar

Overig

aanbod

Rondleiding

Wil je even binnenkijken, onze medewerkers ontmoeten en de sfeer proeven? Dat kan! We geven je graag een rondleiding op onze locatie.

Echter kunnen we hier pas een datum voor prikken, zodra we ook daadwerkelijk plek hebben op onze locatie. Op die manier voorkomen we teleurstelling. Op dit moment geldt dat we voor (bijna) alle locaties een wachtlijst hebben en er geen plekken beschikbaar zijn. Het is daarom raadzaam om eerst je kind in te schrijven, zodat jullie op de wachtlijst komen te staan.

Werkwijze

Als organisatie voor kinderopvang denken we steeds na over onze rol in de opvoeding van de kinderen die aan ons toevertrouwd worden.

Missie

Iedereen de ruimte voor eigen wijze groei.

Visie

Solidoe wil de kinderopvang en het onderwijs transformeren tot één uitdagende en moderne (ontwikkel)omgeving voor het kind.

Overig nieuws
Blog: Alle schermen de deur uit? Media Ukkie Dagen 2024
Lees meer
Overig nieuws
Blog: Het is weer zomertijd!
Lees meer
Overig nieuws
De dag van de moedertaal
Lees meer
Overig nieuws
Nationale Voorleesdagen: voorlezen is belangrijk!
Lees meer
Overig nieuws
Train je brein met de Solidoe kerst-woordzoeker!
Lees meer
Overig nieuws
Tips & tricks: Hoe houd ik de Sinterklaastijd een beetje relaxt?
Lees meer