Baloe

Linda Houtkamp, vestigingsmanager: “Al sinds 2002 ben ik werkzaam in het mooiste vak wat er is, de kinderopvang. Ik heb de kinderopvang in alle jaren zien groeien, ontwikkelen en vormen tot wat het nu is. Doordat ik mezelf steeds bleef uitdagen door scholingen en cursussen te volgen heb ik veel kennis en vaardigheden mogen ontwikkelen. Ik zie kinderen als onze toekomst, kleine ontdekkingsreizigers die nog puur in het leven staan. Het is onze taak om ze samen met de ouders aan de hand te nemen en te begeleiden door de eerste fases van hun leven. Samen met team Baloe zorg ik ervoor dat het hier huiselijk is en welkom voelt. ”

Contactgegevens

Baloe, Uithoorn
Herman Gorterhof 1
1422 JP Uithoorn
0297-530090
kdvbaloe@solidoe.nl

Klik op het LRK nummer om het meest recente GGD rapport te openen.

LRK nummer: KDV: 450874989

Pedagogisch werkplan

Openingstijden
Ma    7.30-18.30
Di      7.30-18.30
Wo    7.30-18.30
Do     7.30-18.30
Vrij   7.30-18.30

 

Babys & Peuters

Baloe is een klein kinderdagverblijf in de wijk Zijdelwaard in Uithoorn. We hebben 2 babygroepen en 1 peutergroep, dus er zijn alleen kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar.

Er is veel contact tussen de groepen onderling; broertjes en zusjes kunnen elkaar dus regelmatig zien gedurende de dag. We spelen gezamenlijk buiten en de collega’s kennen alle kinderen, ook de kinderen van de andere groepen. Dat maakt dat zij makkelijk inzetbaar zijn op een andere groep, mocht dat nodig zijn. De kinderen zien dus nooit een onbekend gezicht. Veel ouders vinden het kleinschalige van onze locatie heel prettig. Het is overzichtelijk en iedereen kent elkaar. Dat geeft een gevoel van geborgenheid.

Kleinschalig

Kinderdagverblijf Baloe ligt verscholen midden in een hofje in de wijk Zijdelwaard, omringd door mooie hoge bomen. Er is een fijne groene buitenruimte waar we veel gebruik van maken om met de kinderen te spelen en van alles te ontdekken. We kijken en luisteren bijvoorbeeld naar de vogels en zien wat er allemaal voor kleine beestjes onder een blok hout verscholen zitten.

Veel culturen

In de wijk Zijdelwaard wonen mensen uit verschillende culturen met hun eigen achtergrond, gewoonten en taal. We vinden het belangrijk om iedereen het gevoel van ‘thuis’ te bieden, ook al is het in een ander land. We gaan altijd in gesprek met ouders, luisteren naar hen en vragen wat zij nodig hebben en dit proberen we zo goed mogelijk een plek te geven binnen de opvang die we bieden.

spelen kinderen groene buitenruimte

Linda Houtkamp

Junior vestigingsmanager

Rondleiding

Wil je even binnenkijken, onze medewerkers ontmoeten en de sfeer proeven? Dat kan! We geven je graag een rondleiding op onze locatie.

Echter kunnen we hier pas een datum voor prikken, zodra we ook daadwerkelijk plek hebben op onze locatie. Op die manier voorkomen we teleurstelling. Op dit moment geldt dat we voor (bijna) alle locaties een wachtlijst hebben. Het is daarom raadzaam om eerst je kind in te schrijven, zodat jullie op de wachtlijst komen te staan.

Solidoe locaties

De Kwakel
Amstelhof
BSO Amstelhof is een sportieve buitenschoolse opvang. Op deze locatie komen kinderen van bijna alle basisscholen in de omgeving.
Uithoorn
Baloe
Kinderdagverblijf Baloe heeft een geweldige groene buitenruimte, waar de kinderen heerlijk kunnen ontdekken. Voor de allerkleinsten is er een snoezelruimte.
Aalsmeer
De Berenboot
Kindcentrum de Berenboot biedt opvang aan kinderen van 0 tot 12 jaar. Er worden veel gezamenlijke activiteiten georganiseerd, waar iedereen aan mee kan doen!
Aalsmeer
De Dolfijn
Solidoe de Dolfijn heeft een groot atelier waar kinderen creatief bezig kunnen zijn en op het podium kunnen dans en zangkunsten vertoond worden.
De Kwakel
De Quakel
Peuteropvang de Quakel is een unieke locatie, samen in het gebouw met Basisschool de Zon. Peuters en kleuters spelen samen buiten op het schoolplein.
Kudelstaart
De Rietpluim
De Rietpluim ligt midden in de wijk, tussen de scholen in. Bij De Rietpluim spelen alle leeftijden onder één dak; baby’s, peuters en basisschoolkinderen.
Uithoorn
De Scheg
Bij BSO de Scheg worden sport- en spelactiviteiten aangeboden, maar kinderen hebben ook hun eigen inbreng in het activiteitenaanbod.
Aalsmeer
Triade
Kindcentrum Triade biedt opvang voor kinderen van 0 tot 12 jaar. De groepen werken veel samen met het onderwijs van Triade.
Kudelstaart
De Stempel
Kinderdagverblijf De Stempel heeft twee groepen voor kinderen van 0 tot 4 jaar. De vestiging straalt een huiselijke sfeer en een ruime groene buitenruimte.
Uithoorn
Het Duet
Het prachtige gebouw van het integraal kindcentrum Het Duet is zo ingericht dat alle kinderen zich kunnen ontwikkelen in een uitdagende speel- en leeromgeving.
Uithoorn
Legmeer
Kindcentrum Legmeer heeft kinderdagverblijf, peuteropvang en BSO in de Brede School Legmeer. Er wordt gebruik gemaakt van alle faciliteiten in het gebouw.
Uithoorn
Meerwijk
Kindcentrum Meerwijk heeft kinderdagverblijf, peuteropvang en BSO: alle opvang voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Broertjes en zusjes kunnen elkaar dagelijks opzoeken en samen spelen.
Aalsmeer
Oostkroost
Solidoe Oostkroost is een kindcentrum voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Oostkroost is een locatie met grote groepsruimtes en veel buitenruimte.
Kudelstaart
VZOD
De kracht van Solidoe VZOD is de ruimte voor de kinderen om buiten te sporten. De omliggende sportvelden lenen zich er goed voor om sportief bezig te zijn.
Uithoorn
Peuteropvang Zijdelwaard
Peuteropvang Zijdelwaard heeft twee peuteropvang groepen, ’t Overstapje en De Vuurvliegjes. Er wordt veel samengewerkt met de basisscholen.
Kudelstaart
De Ruimte
BSO de Ruimte is onze Solidoe locatie in basisschool de Ruimte in Kudelstaart.
Aalsmeer
Sam Sam
Kinderdagverbljf Sam Sam in Aalsmeer, heeft haar deuren begin 2020 geopend. Midden in een prachtige groene omgeving halen we buiten naar binnen toe.
Kudelstaart
Buiten Gewoon
BSO Buiten Gewoon is de splinternieuwe BSO locatie van Solidoe. Hier komen kinderen van 7 en 8 jaar van alle Kudelstaartse basisscholen naartoe.
Uithoorn
Haas
Haas is een kleinschalige locatie voor kinderdagverblijf, peuteropvang en BSO in de Uithoornse wijk Legmeer.
Astronaut

Openingsdagen

52 weken per jaar geopend

Als ouder wilt u graag dat we uw kind(eren) opvangen als u dat nodig heeft. Daar houdt Solidoe rekening mee, we zijn 52 weken per jaar geopend.

Veelgestelde vragen

Antwoord op belangrijke vragen

Jouw kind binnenkort naar de kinderopvang? Met deze vragen en antwoorden helpen we je op weg in onze kinderopvang.

Werkwijze

Als organisatie voor kinderopvang denken we steeds na over onze rol in de opvoeding van de kinderen die aan ons toevertrouwd worden.

Missie

Iedereen de ruimte voor eigen wijze groei.

Visie

Solidoe wil de kinderopvang en het onderwijs transformeren tot één uitdagende en moderne (ontwikkel)omgeving voor het kind.