Buiten Gewoon, Kudelstaart

“Als vestigingsmanager van Buiten Gewoon vind ik het belangrijk dat er binnen het team werkplezier is. Als je met plezier naar je werk komt, heeft dat een positief effect op de kinderen. Daardoor hebben zij de Ruimte voor Eigen Wijze Groei, zoals we bij Solidoe onze missie hebben verwoord.”

Contactgegevens

BSO Buiten Gewoon, Kudelstaart
Bilderdammerweg 116
1433 HJ Kudelstaart
0297-729790
bsobuitengewoon@solidoe.nl

Klik op het LRK nummer om het meest recente GGD rapport te openen.

LRK nummer: BSO: 288122999

Pedagogisch werkplan

Openingstijden
Ma    8.15-18.30
Di      8.15-18.30
Wo    8.15-18.30
Do     8.15-18.30
Vrij   8.15-18.30

 

Over Buiten Gewoon

De naam zegt het eigenlijk al: Buiten Gewoon is een buitengewone buitenschoolse opvang op een bijzondere plek aan de rand van Kudelstaart. We hebben een moestuin en kippen, en de buitenspeelruimte staat niet vol met schommels en speeltoestellen, maar die is natuurlijk ingericht. Hier kunnen de kinderen van alles ontdekken! Ook kunnen we gebruikmaken van het sportveld bij VZOD, een andere Solidoe-locatie aan de overkant.

Activiteiten

Samen met het team zorgen we ervoor dat onze kinderen het gevoel van thuiskomen hebben. Dat ze op een fijne plek zijn waar ze met hun vrienden kunnen spelen en zich verder kunnen ontwikkelen in en met hun talenten. We bieden de kinderen de ruimte voor eigen ideeën en we helpen daar waar nodig, maar we laten ze vooral veel plezier beleven en nieuwe dingen ontdekken.

Buiten Gewoon heeft een eigen moestuin, waarin de kinderen samen met pedagogisch medewerkers hun eigen groente en fruit verbouwen. Met de oogst kan in de kinderkeuken allerlei lekkers gemaakt worden. Verder kunnen de kinderen hun fantasie uitleven en hun talenten laten zien op het podium. En in het atelier kan naar hartenlust geknutseld en geklust worden.

Praktisch

Kinderen komen bij Buiten Gewoon zodra ze de leeftijd van 7 jaar hebben bereikt. Meestal stromen ze door vanaf de Solidoe-locatie de Rietpluim. Als ze 9 jaar zijn, gaan ze naar de andere BSO van Solidoe: VZOD. De kinderen komen zelf met de fiets naar Buiten Gewoon of we halen ze op in een van onze eigen busjes.

Nieuwsgierig? Kom langs, we laten graag zien hoe het bij ons is!

Daisy den Hollander

Vestigingsmanager

Rondleiding

Wil je even binnenkijken, onze medewerkers ontmoeten en de sfeer proeven? Dat kan! We geven je graag een rondleiding op onze locatie.

Echter kunnen we hier pas een datum voor prikken, zodra we ook daadwerkelijk plek hebben op onze locatie. Op die manier voorkomen we teleurstelling. Op dit moment geldt dat we voor (bijna) alle locaties een wachtlijst hebben. Het is daarom raadzaam om eerst je kind in te schrijven, zodat jullie op de wachtlijst komen te staan.

Solidoe locaties

De Kwakel
Amstelhof
BSO Amstelhof is een sportieve buitenschoolse opvang. Op deze locatie komen kinderen van bijna alle basisscholen in de omgeving.
Uithoorn
Baloe
Kinderdagverblijf Baloe heeft een geweldige groene buitenruimte, waar de kinderen heerlijk kunnen ontdekken. Voor de allerkleinsten is er een snoezelruimte.
Aalsmeer
De Berenboot
Kindcentrum de Berenboot biedt opvang aan kinderen van 0 tot 12 jaar. Er worden veel gezamenlijke activiteiten georganiseerd, waar iedereen aan mee kan doen!
Aalsmeer
De Dolfijn
Solidoe de Dolfijn heeft een groot atelier waar kinderen creatief bezig kunnen zijn en op het podium kunnen dans en zangkunsten vertoond worden.
De Kwakel
De Quakel
Peuteropvang de Quakel is een unieke locatie, samen in het gebouw met Basisschool de Zon. Peuters en kleuters spelen samen buiten op het schoolplein.
Kudelstaart
De Rietpluim
De Rietpluim ligt midden in de wijk, tussen de scholen in. Bij De Rietpluim spelen alle leeftijden onder één dak; baby’s, peuters en basisschoolkinderen.
Uithoorn
De Scheg
Bij BSO de Scheg worden sport- en spelactiviteiten aangeboden, maar kinderen hebben ook hun eigen inbreng in het activiteitenaanbod.
Aalsmeer
Triade
Kindcentrum Triade biedt opvang voor kinderen van 0 tot 12 jaar. De groepen werken veel samen met het onderwijs van Triade.
Kudelstaart
De Stempel
Kinderdagverblijf De Stempel heeft twee groepen voor kinderen van 0 tot 4 jaar. De vestiging straalt een huiselijke sfeer en een ruime groene buitenruimte.
Uithoorn
Het Duet
Het prachtige gebouw van het integraal kindcentrum Het Duet is zo ingericht dat alle kinderen zich kunnen ontwikkelen in een uitdagende speel- en leeromgeving.
Uithoorn
Legmeer
Kindcentrum Legmeer heeft kinderdagverblijf, peuteropvang en BSO in de Brede School Legmeer. Er wordt gebruik gemaakt van alle faciliteiten in het gebouw.
Uithoorn
Meerwijk
Kindcentrum Meerwijk heeft kinderdagverblijf, peuteropvang en BSO: alle opvang voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Broertjes en zusjes kunnen elkaar dagelijks opzoeken en samen spelen.
Aalsmeer
Oostkroost
Solidoe Oostkroost is een kindcentrum voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Oostkroost is een locatie met grote groepsruimtes en veel buitenruimte.
Kudelstaart
VZOD
De kracht van Solidoe VZOD is de ruimte voor de kinderen om buiten te sporten. De omliggende sportvelden lenen zich er goed voor om sportief bezig te zijn.
Uithoorn
Peuteropvang Zijdelwaard
Peuteropvang Zijdelwaard heeft twee peuteropvang groepen, ’t Overstapje en De Vuurvliegjes. Er wordt veel samengewerkt met de basisscholen.
Kudelstaart
De Ruimte
BSO de Ruimte is onze Solidoe locatie in basisschool de Ruimte in Kudelstaart.
Aalsmeer
Sam Sam
Kinderdagverbljf Sam Sam in Aalsmeer, heeft haar deuren begin 2020 geopend. Midden in een prachtige groene omgeving halen we buiten naar binnen toe.
Kudelstaart
Buiten Gewoon
BSO Buiten Gewoon is de splinternieuwe BSO locatie van Solidoe. Hier komen kinderen van 7 en 8 jaar van alle Kudelstaartse basisscholen naartoe.
Uithoorn
Haas
Haas is een kleinschalige locatie voor kinderdagverblijf, peuteropvang en BSO in de Uithoornse wijk Legmeer.
Astronaut

Openingsdagen

52 weken per jaar geopend

Als ouder wilt u graag dat we uw kind(eren) opvangen als u dat nodig heeft. Daar houdt Solidoe rekening mee, we zijn 52 weken per jaar geopend.

Veelgestelde vragen

Antwoord op belangrijke vragen

Jouw kind binnenkort naar de kinderopvang? Met deze vragen en antwoorden helpen we je op weg in onze kinderopvang.

Werkwijze

Als organisatie voor kinderopvang denken we steeds na over onze rol in de opvoeding van de kinderen die aan ons toevertrouwd worden.

Missie

Iedereen de ruimte voor eigen wijze groei.

Visie

Solidoe wil de kinderopvang en het onderwijs transformeren tot één uitdagende en moderne (ontwikkel)omgeving voor het kind.