Kindcentrum Oostkroost

Petra van Gilst vestigingsmanager Oostkroost: “Samen met het team wil ik een omgeving creëren waarin iedereen gezien wordt en zich welkom voelt. Wij zijn betrokken bij alle ouders en kinderen. We maken tijd voor vragen en zijn altijd blij met tips voor hoe we het nog beter kunnen doen. Immers, het kind is het belangrijkste wat er is! Ik werk vaak op de locatie en mijn deur staat altijd open. Ons hele team zorgt ervoor dat ouders met een gerust hart kunnen gaan werken!”

Contactgegevens

Oostkroost, Aalsmeer
Machineweg 12
1432 ET Aalsmeer
0297-324834
kcoostkroost@solidoe.nl

Klik op het LRK nummer om het meest recente GGD rapport te openen.

LRK nummer: KDV/PO: 620956987
LRK nummer: BSO: 967514563

Pedagogisch werkplan

Openingstijden
Ma    7.00-18.30
Di      7.00-18.30
Wo    7.00-18.30
Do     7.00-18.30
Vrij   7.00-18.30

Kindcentrum voor alle leeftijden

Aan de rand van de wijk Oosteinde in Aalsmeer ligt kindcentrum Oostkroost. Een ruime, knusse locatie met opvang voor kinderen van alle leeftijden. Baby’s en peuters worden opgevangen in 2 verticale groepen van 0-4 jaar in het kinderdagverblijf. De kinderen van de basisscholen bij de Mikado zijn welkom bij de buitenschoolse opvang (BSO). Daarvoor hebben we 2 groepen voor 4-7 jaar en 2 groepen voor 7-12 jaar. Voor deze oudere kinderen hanteren we een open-deurenbeleid, zodat alle kinderen overal veilig kunnen spelen. BSO-kinderen halen en brengen we met eigen vervoer, waarmee we ook uitstapjes maken.

Speelruimtes en speelpleinen

Oostkroost heeft grote en gezellige groeps- en speelruimtes met brede gangen. In de groepsruimtes creëren we een huiskamersfeer. Ook hebben we uitdagende extra voorzieningen, zoals een atelier en een gymzaal. Met de peuters doen we daar 4 keer per week peutergym. Alle kinderen kunnen zich bij ons uitleven in sport en bewegen, maar ze kunnen ook hun creativiteit kwijt en zich ontplooien met kunst en cultuur. Natuurlijk mogen ze ook lekker een boek lezen op de bank. We werken met thema’s, zoals de seizoenen. En we organiseren specifieke activiteiten, bijvoorbeeld in de vakanties bij de BSO, en geven workshops.

We hebben maar liefst 3 uitdagende speelpleinen voor kinderen van alle leeftijden. In de patio ligt een prachtige binnentuin voor de allerkleinsten om in de natuur te spelen en van alles te ontdekken. Achter het gebouw hebben we een veilig speelplein voor kinderen van 1 tot 4 jaar, waar ze heerlijk kunnen fietsen. En aan de voorkant ligt het speelplein voor de BSO-kinderen vanaf 4 jaar.

Betrokken medewerkers

We werken met vaste teams van pedagogisch medewerkers die zeer betrokken zijn bij de kinderen. We moedigen kinderen aan om zelf van alles uit te proberen, en als het nodig is, dan zijn we er om te helpen. Kinderen mogen hun eigen tempo en interesses volgen. Met plezier gaat spelen en zich ontwikkelen vanzelf!

Petra van Gilst

Vestigingsmanager

360º Film

Rondleiding

Wil je even binnenkijken, onze medewerkers ontmoeten en de sfeer proeven? Dat kan! We geven je graag een rondleiding op onze locatie.

Echter kunnen we hier pas een datum voor prikken, zodra we ook daadwerkelijk plek hebben op onze locatie. Op die manier voorkomen we teleurstelling. Op dit moment geldt dat we voor (bijna) alle locaties een wachtlijst hebben en er geen plekken beschikbaar zijn. Het is daarom raadzaam om eerst je kind in te schrijven, zodat jullie op de wachtlijst komen te staan.

Solidoe locaties

De Kwakel
Amstelhof
BSO Amstelhof is een sportieve buitenschoolse opvang. Op deze locatie komen kinderen van bijna alle basisscholen in de omgeving.
Uithoorn
Baloe
Kinderdagverblijf Baloe heeft een geweldige groene buitenruimte, waar de kinderen heerlijk kunnen ontdekken. Voor de allerkleinsten is er een snoezelruimte.
Aalsmeer
De Berenboot
Kindcentrum de Berenboot biedt opvang aan kinderen van 0 tot 12 jaar. Er worden veel gezamenlijke activiteiten georganiseerd, waar iedereen aan mee kan doen!
Aalsmeer
De Dolfijn
Solidoe de Dolfijn heeft een groot atelier waar kinderen creatief bezig kunnen zijn en op het podium kunnen dans en zangkunsten vertoond worden.
De Kwakel
De Quakel
Peuteropvang de Quakel is een unieke locatie, samen in het gebouw met Basisschool de Zon. Peuters en kleuters spelen samen buiten op het schoolplein.
Kudelstaart
De Rietpluim
De Rietpluim ligt midden in de wijk, tussen de scholen in. Bij De Rietpluim spelen alle leeftijden onder één dak; baby’s, peuters en basisschoolkinderen.
Uithoorn
De Scheg
Bij BSO de Scheg worden sport- en spelactiviteiten aangeboden, maar kinderen hebben ook hun eigen inbreng in het activiteitenaanbod.
Aalsmeer
Triade
Kindcentrum Triade biedt opvang voor kinderen van 0 tot 12 jaar. De groepen werken veel samen met het onderwijs van Triade.
Kudelstaart
De Stempel
Kinderdagverblijf De Stempel heeft twee groepen voor kinderen van 0 tot 4 jaar. De vestiging straalt een huiselijke sfeer en een ruime groene buitenruimte.
Uithoorn
Het Duet
Het prachtige gebouw van het integraal kindcentrum Het Duet is zo ingericht dat alle kinderen zich kunnen ontwikkelen in een uitdagende speel- en leeromgeving.
Uithoorn
Legmeer
Kindcentrum Legmeer heeft kinderdagverblijf, peuteropvang en BSO in de Brede School Legmeer. Er wordt gebruik gemaakt van alle faciliteiten in het gebouw.
Uithoorn
Meerwijk
Kindcentrum Meerwijk heeft kinderdagverblijf, peuteropvang en BSO: alle opvang voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Broertjes en zusjes kunnen elkaar dagelijks opzoeken en samen spelen.
Aalsmeer
Oostkroost
Solidoe Oostkroost is een kindcentrum voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Oostkroost is een locatie met grote groepsruimtes en veel buitenruimte.
Kudelstaart
VZOD
De kracht van Solidoe VZOD is de ruimte voor de kinderen om buiten te sporten. De omliggende sportvelden lenen zich er goed voor om sportief bezig te zijn.
Uithoorn
Peuteropvang Zijdelwaard
Peuteropvang Zijdelwaard heeft twee peuteropvang groepen, ’t Overstapje en De Vuurvliegjes. Er wordt veel samengewerkt met de basisscholen.
Kudelstaart
De Ruimte
BSO de Ruimte is onze Solidoe locatie in basisschool de Ruimte in Kudelstaart.
Aalsmeer
Sam Sam
Kinderdagverbljf Sam Sam in Aalsmeer, heeft haar deuren begin 2020 geopend. Midden in een prachtige groene omgeving halen we buiten naar binnen toe.
Kudelstaart
Buiten Gewoon
BSO Buiten Gewoon is de splinternieuwe BSO locatie van Solidoe. Hier komen kinderen van 7 en 8 jaar van alle Kudelstaartse basisscholen naartoe.
Uithoorn
Haas
Haas is een kleinschalige locatie voor kinderdagverblijf, peuteropvang en BSO in de Uithoornse wijk Legmeer.
Astronaut

Openingsdagen

52 weken per jaar geopend

Als ouder wilt u graag dat we uw kind(eren) opvangen als u dat nodig heeft. Daar houdt Solidoe rekening mee, we zijn 52 weken per jaar geopend.

Veelgestelde vragen

Antwoord op belangrijke vragen

Jouw kind binnenkort naar de kinderopvang? Met deze vragen en antwoorden helpen we je op weg in onze kinderopvang.

Werkwijze

Als organisatie voor kinderopvang denken we steeds na over onze rol in de opvoeding van de kinderen die aan ons toevertrouwd worden.

Missie

Iedereen de ruimte voor eigen wijze groei.

Visie

Solidoe wil de kinderopvang en het onderwijs transformeren tot één uitdagende en moderne (ontwikkel)omgeving voor het kind.