Media- opvoeding: je kunt er niet meer om heen.

Media -opvoeding is een nieuw element in de opvoeding en dat maakt dat we enorm gaan nadenken hoe we media-opvoeding vorm moeten geven. We merken bij Solidoe  dat media-opvoeding om dezelfde aanpak vraagt als ander opvoedingsvraagstukken en dat is goed kijken waar een kind aan toe is, steunen waar nodig, stimuleren om op onderzoek te gaan en het stellen van grenzen.

De kinderen weten (vaak) sneller dan wij de nieuwste platforms of games te vinden en te gebruiken Zij gaan aan de slag en boordelen niet of het past bij hun leeftijd, of realiseren zich niet genoeg dat foto’s of teksten door iedereen te zien zijn. Daar ligt de taak voor ons als opvoeders; beoordelen of kinderen bezig zijn met digitale activiteiten die passen bij hun leeftijd.

Daarbij vinden we het bij Solidoe belangrijk om plezier en ontdekken de ruimte te geven zonder daarbij de veiligheid uit het oog te verliezen. Dus ja; we stellen leeftijd-filters in en maken afspraken over mediagebruik.

 De digitale ontwikkelingen gaan snel dus dat vraagt bij uitstek om samen met de kinderen te ontdekken, in gesprek te gaan over de leuke en lastige kanten van mediagebruik en ook om zelf te blijven ontwikkelen.                                                              Dus lees ons mediabeleid. In het mediabeleid beschrijven we  o.a. dat we de inzet van digitale middelen gebruiken om de activiteiten te ondersteunen of  te verdiepen. (Bijvoorbeeld dat de kinderen via een speciale app (online) een digitale speurtocht uitzetten die in de buurt of op locatie wordt uitgevoerd(offline)

Media opvoeding is dynamisch en daarom extra fijn om het samen te doen; ouders en kinderopvang. We organiseren regelmatig een (groot)ouderavond. Verder werkt Solidoe samen met de bibliotheek: zij hebben veel kennis over mediagebruik en bieden digitale activiteiten voor kinderen. Mediaopvoeding is zeker een nieuw element in de opvoeding die ons allemaal uitdaagt maar niet meer is weg te denken.

Rekenmodule Kinderopvang

Maandlasten berekenen

Bekijk het aanbod van Solidoe!

Baby's

0 - 2 jaar

Peuters

2 - 4 jaar

Kinderen

4 - 13 jaar

Overig

aanbod

Rondleiding

Wil je even binnenkijken, onze medewerkers ontmoeten en de sfeer proeven? Dat kan! We geven je graag een rondleiding op onze locatie.

Echter kunnen we hier pas een datum voor prikken, zodra we ook daadwerkelijk plek hebben op onze locatie. Op die manier voorkomen we teleurstelling. Op dit moment geldt dat we voor (bijna) alle locaties een wachtlijst hebben. Het is daarom raadzaam om eerst je kind in te schrijven, zodat jullie op de wachtlijst komen te staan.

Werkwijze

Als organisatie voor kinderopvang denken we steeds na over onze rol in de opvoeding van de kinderen die aan ons toevertrouwd worden.

Missie

Iedereen de ruimte voor eigen wijze groei.

Visie

Solidoe wil de kinderopvang en het onderwijs transformeren tot één uitdagende en moderne (ontwikkel)omgeving voor het kind.

Blog
Modderdag 2024
Lees meer
Blog
Internationale dag van de Culturele Diversiteit
Lees meer
Blog
Alle schermen de deur uit? Media Ukkie Dagen 2024
Lees meer
Blog
Het is weer zomertijd!
Lees meer
Blog
De dag van de moedertaal
Lees meer
Overig nieuws
Nationale Voorleesdagen: voorlezen is belangrijk!
Lees meer