Het Duet, Uithoorn

Vestigingsmanager Mariska Plasmeijer: “Het Duet is voor mij een afwisselende werkplek waar geen dag hetzelfde is. Iedere dag ben ik trots op wat we hier gezamenlijk met de school neerzetten. Alles wat we voor de bouw van ons Integraal Kind Centrum hebben bedacht, klopt in de praktijk ook echt, maar we blijven op zoek naar nieuwe uitdagingen. Met een fantastisch team, dat steeds groter wordt, gaan we er iedere dag voor om alle kinderen een vertrouwd gevoel te geven en er een leuke dag van te maken!”

Contactgegevens

Het Duet, Uithoorn
Prinses Christinalaan 120
1421 BN Uithoorn
0297-500666

Klik op het LRK nummer om het meest recente GGD rapport te openen. 

LRK nummer: KDV/PO: 839899993
LRK nummer: BSO: 157359372

Pedagogisch werkplan

Openingstijden
Ma    7.00-18.30
Di      7.00-18.30
Wo    7.00-18.30
Do     7.00-18.30
Vrij   7.00-18.30

 

Opvang met visie

In januari 2015 opende Het Duet de deuren. Wij kregen de kans om onze visie op opvang en onderwijs te vertalen in een spiksplinternieuw gebouw. De naam verwijst naar een Duet tussen opvang en onderwijs, een Duet tussen leerkracht of pedagogisch medewerker en kinderen, en een Duet tussen kindcentrum en ouders, tussen kindcentrum en de wijk en tussen kindcentrum en de maatschappij. Het is elke dag een feestje om hier te mogen spelen, leren en werken.

Kinderdagverblijf

Ons kinderdagverblijf bestaat uit vier groepen. Twee verticale groepen voor kinderen van 0 tot 4 jaar, een babygroep en een peutergroep. De ruimtes zijn ruim, licht en uitdagend ingericht. We hebben de toegang tot de gymzaal en we zijn heel erg blij met onze mooie groene buitenruimte. Beweging is immers heel erg belangrijk voor kinderen!

Samenwerking met School

Onze peuteropvang en jongste groepen voor buitenschoolse opvang (BSO) hebben lokalen naast de kleuterklassen. Hierdoor komen de peuters en kleuters al met elkaar in contact. Ook de peuters van het kinderdagverblijf spelen regelmatig bij de kleuters in de buurt. De activiteiten worden op elkaar afgestemd. 

Voor de kinderen die bijna naar school gaan, is de stap klein, omdat ze al verschillende keren in de klas zijn gaan kijken en kennis hebben gemaakt met de leerkracht. Een groot voordeel voor de kinderen die ook naar de BSO gaan, is dat de medewerkers die ze ’s middags op de BSO zien, in de ochtend ondersteuning bieden in de klassen. Ook op de tussenschoolse opvang zien ze dezelfde gezichten. Dit geeft ze een vertrouwd gevoel.

Alle vormen van opvang

Ons kinderdagverblijf bestaat uit 4 groepen: 2 groepen voor kinderen van 0 tot 4 jaar, een babygroep en een peutergroep. De ruimtes zijn ruim, licht en uitdagend ingericht. We kunnen de gymzaal gebruiken en we zijn heel blij met onze mooie groene buitenruimte. Bewegen is immers heel belangrijk voor kinderen!

De peuteropvang binnen Het Duet is er voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Ok bieden we Voorschoolse Educatie (VE) aan. Lees hier meer over VE.

We hebben meerdere groepen voor buitenschoolse opvang (BSO) voor kinderen tussen de 4 en 13 jaar. Na schooltijd worden ze door de pedagogisch medewerkers opgehaald. De BSO-ruimtes delen we met de school. De BSO kan gebruikmaken van de bibliotheek, het atelier, de woonkeuken, de gymzaal en de buitenruimte. Daar doen we allerlei leuke activiteiten. Er worden ook regelmatig workshops georganiseerd waarvoor de kinderen zich kunnen opgeven. 

Voor ouders die al vroeg de deur uit moeten, bieden we vanaf 7:00 uur voorschoolse opvang. Kinderen die vóór 8.00 binnen zijn, kunnen bij ons ontbijten. Daarna brengt de pedagogisch medewerker ze naar school.

Vreedzame School

Binnen Het Duet werken wij aan de normen van de Vreedzame School. We leren kinderen al vroeg om zelf conflicten op te lossen en we hebben mediatoren onder onze kinderen die andere kinderen kunnen helpen met het oplossen van een conflict. Daar worden alle kinderen heel sociaal van.

Kom eens langs om kennis te maken met Het Duet!

kinderen glijbaan spelen
vestigingsmanager duet

Mariska Plasmeijer

Directeur opvang

360º Film

Rondleiding

Wil je even binnenkijken, onze medewerkers ontmoeten en de sfeer proeven? Dat kan! We geven je graag een rondleiding op onze locatie.

Echter kunnen we hier pas een datum voor prikken, zodra we ook daadwerkelijk plek hebben op onze locatie. Op die manier voorkomen we teleurstelling. Op dit moment geldt dat we voor (bijna) alle locaties een wachtlijst hebben en er geen plekken beschikbaar zijn. Het is daarom raadzaam om eerst je kind in te schrijven, zodat jullie op de wachtlijst komen te staan.

Solidoe locaties

De Kwakel
Amstelhof
BSO Amstelhof is een sportieve buitenschoolse opvang. Op deze locatie komen kinderen van bijna alle basisscholen in de omgeving.
Uithoorn
Baloe
Kinderdagverblijf Baloe heeft een geweldige groene buitenruimte, waar de kinderen heerlijk kunnen ontdekken. Voor de allerkleinsten is er een snoezelruimte.
Aalsmeer
De Berenboot
Kindcentrum de Berenboot biedt opvang aan kinderen van 0 tot 12 jaar. Er worden veel gezamenlijke activiteiten georganiseerd, waar iedereen aan mee kan doen!
Aalsmeer
De Dolfijn
Solidoe de Dolfijn heeft een groot atelier waar kinderen creatief bezig kunnen zijn en op het podium kunnen dans en zangkunsten vertoond worden.
De Kwakel
De Quakel
Peuteropvang de Quakel is een unieke locatie, samen in het gebouw met Basisschool de Zon. Peuters en kleuters spelen samen buiten op het schoolplein.
Kudelstaart
De Rietpluim
De Rietpluim ligt midden in de wijk, tussen de scholen in. Bij De Rietpluim spelen alle leeftijden onder één dak; baby’s, peuters en basisschoolkinderen.
Uithoorn
De Scheg
Bij BSO de Scheg worden sport- en spelactiviteiten aangeboden, maar kinderen hebben ook hun eigen inbreng in het activiteitenaanbod.
Aalsmeer
Triade
Kindcentrum Triade biedt opvang voor kinderen van 0 tot 12 jaar. De groepen werken veel samen met het onderwijs van Triade.
Kudelstaart
De Stempel
Kinderdagverblijf De Stempel heeft twee groepen voor kinderen van 0 tot 4 jaar. De vestiging straalt een huiselijke sfeer en een ruime groene buitenruimte.
Uithoorn
Het Duet
Het prachtige gebouw van het integraal kindcentrum Het Duet is zo ingericht dat alle kinderen zich kunnen ontwikkelen in een uitdagende speel- en leeromgeving.
Uithoorn
Legmeer
Kindcentrum Legmeer heeft kinderdagverblijf, peuteropvang en BSO in de Brede School Legmeer. Er wordt gebruik gemaakt van alle faciliteiten in het gebouw.
Uithoorn
Meerwijk
Kindcentrum Meerwijk heeft kinderdagverblijf, peuteropvang en BSO: alle opvang voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Broertjes en zusjes kunnen elkaar dagelijks opzoeken en samen spelen.
Aalsmeer
Oostkroost
Solidoe Oostkroost is een kindcentrum voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Oostkroost is een locatie met grote groepsruimtes en veel buitenruimte.
Kudelstaart
VZOD
De kracht van Solidoe VZOD is de ruimte voor de kinderen om buiten te sporten. De omliggende sportvelden lenen zich er goed voor om sportief bezig te zijn.
Uithoorn
Peuteropvang Zijdelwaard
Peuteropvang Zijdelwaard heeft twee peuteropvang groepen, ’t Overstapje en De Vuurvliegjes. Er wordt veel samengewerkt met de basisscholen.
Kudelstaart
De Ruimte
BSO de Ruimte is onze Solidoe locatie in basisschool de Ruimte in Kudelstaart.
Aalsmeer
Sam Sam
Kinderdagverbljf Sam Sam in Aalsmeer, heeft haar deuren begin 2020 geopend. Midden in een prachtige groene omgeving halen we buiten naar binnen toe.
Kudelstaart
Buiten Gewoon
BSO Buiten Gewoon is de splinternieuwe BSO locatie van Solidoe. Hier komen kinderen van 7 en 8 jaar van alle Kudelstaartse basisscholen naartoe.
Uithoorn
Haas
Haas is een kleinschalige locatie voor kinderdagverblijf, peuteropvang en BSO in de Uithoornse wijk Legmeer.
Astronaut

Openingsdagen

52 weken per jaar geopend

Als ouder wilt u graag dat we uw kind(eren) opvangen als u dat nodig heeft. Daar houdt Solidoe rekening mee, we zijn 52 weken per jaar geopend.

Veelgestelde vragen

Antwoord op belangrijke vragen

Jouw kind binnenkort naar de kinderopvang? Met deze vragen en antwoorden helpen we je op weg in onze kinderopvang.

Werkwijze

Als organisatie voor kinderopvang denken we steeds na over onze rol in de opvoeding van de kinderen die aan ons toevertrouwd worden.

Missie

Iedereen de ruimte voor eigen wijze groei.

Visie

Solidoe wil de kinderopvang en het onderwijs transformeren tot één uitdagende en moderne (ontwikkel)omgeving voor het kind.