Amstelhof, De Kwakel

Astrid, moeder: “Verander niets aan hoe jullie het nu doen. Mijn dochter heeft een geweldige tijd gehad en de medewerkers zijn fantastisch!” Rick, vader: “Ik voelde me heel welkom en was er blij mee dat de locatie op sport gericht is. Toen mijn zoon er de eerste keer kwam om de locatie te zien, zag ik de opwinding op zijn gezicht en dat gaf me veel vertrouwen.”

Contactgegevens

Amstelhof, de Kwakel
Noorddammerweg 30
1424NX De Kwakel

0297-729780
bsoamstelhof@solidoe.nl

Klik op het LRK nummer om het meest recente GGD rapport te openen.

LRK nummer: BSO: 228811880

Pedagogisch werkplan

Openingstijden
Ma    8.15-18.30
Di      8.15-18.30
Wo    8.15-18.30
Do     8.15-18.30
Vrij   8.15-18.30

Over onze Locatie

De locatie van buitenschoolse opvang Amstelhof is bijzonder, want we zijn gevestigd in de grote Sport & Health Club Amstelhof. Daarom hebben we allerlei sporten binnenshuis, waar de kinderen tegen vergoeding aan kunnen deelnemen. Ook zijn de ruimtes groot opgezet en hebben de kinderen veel vierkante meters om zich na schooltijd heerlijk te kunnen uitleven, zowel binnen als buiten!

Kinderen van bijna alle scholen in de Kwakel en Uithoorn kunnen naar BSO Amstelhof komen. We zijn na schooltijd open, en ook op de meeste studiedagen en in de vakanties.

Als team vinden wij het belangrijk dat kinderen de opvang als heel plezierig ervaren. Dat ze het niet als opvang zien, maar eerder als een leuke plek waar ze met vrienden en vriendinnen allerlei groepsactiviteiten kunnen doen. Iets wat ze thuis niet ervaren. En daar maken wij tijdens de activiteiten goed gebruik van. We bieden zowel sport als creatieve dingen aan. En de kinderen mogen zich ook gewoon even lekker vervelen of rustig een boekje lezen, want tot rust komen is net zo belangrijk.

Lekker veel sporten!

Amstelhof is een creatieve en flexibele, maar vooral ook sportieve buitenschoolse opvang. We bieden veel verschillende sporten aan, zoals voetbal, volleybal, tafeltennis, tennis en zwemmen. Ook zijn er judo- en karatelessen en kunnen de kinderen meedoen met jazzballet, streetdance en kinderpilates. Daarnaast is er meer dan genoeg ruimte voor creativiteit.

Ons Team

Team Amstelhof bestaat uit een groep pedagogisch medewerkers van wie ieder een andere opleiding heeft afgerond. We hebben ook een paar mannelijke pedagogisch medewerkers in ons team. Mannen laten kinderen graag spelenderwijs dingen ontdekken. Wat voor veel vrouwen ‘iets stukmaken’ is, betekent voor de mannen eerder ‘iets uit elkaar halen’. Het principe van dingen uitproberen en ervaringen opdoen ligt hen meestal beter. De omgang van mannen met kinderen wordt vaak als meer ‘stoeiend’ omschreven, in de communicatie kunnen mannen directer zijn. Voor kinderen is dat alleen maar verrijkend, en we zijn blij me dat evenwicht in ons team.

kinderen

Marit de Vries - Dekker

Vestigingsmanager Dorp de Kwakel

Rondleiding

Wil je even binnenkijken, onze medewerkers ontmoeten en de sfeer proeven? Dat kan! We geven je graag een rondleiding op onze locatie.

Echter kunnen we hier pas een datum voor prikken, zodra we ook daadwerkelijk plek hebben op onze locatie. Op die manier voorkomen we teleurstelling. Op dit moment geldt dat we voor (bijna) alle locaties een wachtlijst hebben en er geen plekken beschikbaar zijn. Het is daarom raadzaam om eerst je kind in te schrijven, zodat jullie op de wachtlijst komen te staan.

Solidoe locaties

De Kwakel
Amstelhof
BSO Amstelhof is een sportieve buitenschoolse opvang. Op deze locatie komen kinderen van bijna alle basisscholen in de omgeving.
Uithoorn
Baloe
Kinderdagverblijf Baloe heeft een geweldige groene buitenruimte, waar de kinderen heerlijk kunnen ontdekken. Voor de allerkleinsten is er een snoezelruimte.
Aalsmeer
De Berenboot
Kindcentrum de Berenboot biedt opvang aan kinderen van 0 tot 12 jaar. Er worden veel gezamenlijke activiteiten georganiseerd, waar iedereen aan mee kan doen!
Aalsmeer
De Dolfijn
Solidoe de Dolfijn heeft een groot atelier waar kinderen creatief bezig kunnen zijn en op het podium kunnen dans en zangkunsten vertoond worden.
De Kwakel
De Quakel
Peuteropvang de Quakel is een unieke locatie, samen in het gebouw met Basisschool de Zon. Peuters en kleuters spelen samen buiten op het schoolplein.
Kudelstaart
De Rietpluim
De Rietpluim ligt midden in de wijk, tussen de scholen in. Bij De Rietpluim spelen alle leeftijden onder één dak; baby’s, peuters en basisschoolkinderen.
Uithoorn
De Scheg
Bij BSO de Scheg worden sport- en spelactiviteiten aangeboden, maar kinderen hebben ook hun eigen inbreng in het activiteitenaanbod.
Aalsmeer
Triade
Kindcentrum Triade biedt opvang voor kinderen van 0 tot 12 jaar. De groepen werken veel samen met het onderwijs van Triade.
Kudelstaart
De Stempel
Kinderdagverblijf De Stempel heeft twee groepen voor kinderen van 0 tot 4 jaar. De vestiging straalt een huiselijke sfeer en een ruime groene buitenruimte.
Uithoorn
Het Duet
Het prachtige gebouw van het integraal kindcentrum Het Duet is zo ingericht dat alle kinderen zich kunnen ontwikkelen in een uitdagende speel- en leeromgeving.
Uithoorn
Legmeer
Kindcentrum Legmeer heeft kinderdagverblijf, peuteropvang en BSO in de Brede School Legmeer. Er wordt gebruik gemaakt van alle faciliteiten in het gebouw.
Uithoorn
Meerwijk
Kindcentrum Meerwijk heeft kinderdagverblijf, peuteropvang en BSO: alle opvang voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Broertjes en zusjes kunnen elkaar dagelijks opzoeken en samen spelen.
Aalsmeer
Oostkroost
Solidoe Oostkroost is een kindcentrum voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Oostkroost is een locatie met grote groepsruimtes en veel buitenruimte.
Kudelstaart
VZOD
De kracht van Solidoe VZOD is de ruimte voor de kinderen om buiten te sporten. De omliggende sportvelden lenen zich er goed voor om sportief bezig te zijn.
Uithoorn
Peuteropvang Zijdelwaard
Peuteropvang Zijdelwaard heeft twee peuteropvang groepen, ’t Overstapje en De Vuurvliegjes. Er wordt veel samengewerkt met de basisscholen.
Kudelstaart
De Ruimte
BSO de Ruimte is onze Solidoe locatie in basisschool de Ruimte in Kudelstaart.
Aalsmeer
Sam Sam
Kinderdagverbljf Sam Sam in Aalsmeer, heeft haar deuren begin 2020 geopend. Midden in een prachtige groene omgeving halen we buiten naar binnen toe.
Kudelstaart
Buiten Gewoon
BSO Buiten Gewoon is de splinternieuwe BSO locatie van Solidoe. Hier komen kinderen van 7 en 8 jaar van alle Kudelstaartse basisscholen naartoe.
Uithoorn
Haas
Haas is een kleinschalige locatie voor kinderdagverblijf, peuteropvang en BSO in de Uithoornse wijk Legmeer.
Astronaut

Openingsdagen

52 weken per jaar geopend

Als ouder wilt u graag dat we uw kind(eren) opvangen als u dat nodig heeft. Daar houdt Solidoe rekening mee, we zijn 52 weken per jaar geopend.

Veelgestelde vragen

Antwoord op belangrijke vragen

Jouw kind binnenkort naar de kinderopvang? Met deze vragen en antwoorden helpen we je op weg in onze kinderopvang.

Werkwijze

Als organisatie voor kinderopvang denken we steeds na over onze rol in de opvoeding van de kinderen die aan ons toevertrouwd worden.

Missie

Iedereen de ruimte voor eigen wijze groei.

Visie

Solidoe wil de kinderopvang en het onderwijs transformeren tot één uitdagende en moderne (ontwikkel)omgeving voor het kind.