De Dolfijn, Aalsmeer

Linda Veenvliet, vestigingsmanager van De Dolfijn: “ Als vestigingsmanager werk is graag samen met mijn team om iedereen de Ruimte te geven voor de Eigen Wijze Groei. Ik moedig mijn medewerkers aan de kinderen vooral zelf te laten ontdekken, hoe voelt of proeft iets?

Kan een kind zelfstandig ergens opklimmen? Waar wilt een kind ondersteuning bij?

Het leuke van een Kind centrum vind ik dat we de kinderen van 0 tot 13 jaar kunnen volgen. Startend bij de babygroep om vervolgens door te stromen naar de peutergroep en daarna als kleuter bij de BSO te komen spelen. Met heel veel liefde, humor en plezier zorgen wij voor alle kinderen van KC de Dolfijn!

Contactgegevens

De Dolfijn, Aalsmeer
Baccarastraat 3
1431 RN Aalsmeer
0297-343182
kcdedolfijn@solidoe.nl

Klik op het LRK nummer om het meest recente GGD rapport te openen.

LRK nummer: KDV: 411158697
LRK nummer: BSO: 261795855

Pedagogisch werkplan

Openingstijden
Ma    7.30-18.30
Di      7.30-18.30
Wo    7.30-18.30
Do     7.30-18.30
Vrij   7.30-18.30

In de omgeving
de Jozefschool

Onze locatie

De Dolfijn is gevestigd in Aalsmeer-Dorp naast de Jozefschool. We zitten samen met een aantal klassen in het pand en beschikken over een gezamenlijk speel- en leerplein. De groepsruimtes zijn knus en huiselijk, waarmee we kinderen een gevoel van ‘thuis’ willen geven. We beschikken over een gymzaal, kinderkeuken en een prachtige natuurspeeltuin.
We bieden opvang voor de allerkleinsten tot en het schoolkind van 4 tot 13 jaar. De Dolfijn is er voor alle leeftijden!

Onze activiteiten

Bij kindcentrum De Dolfijn ontdekken kinderen de wereld op een speelse manier. Aan de hand van thema’s, zoals de seizoenen, halen we de buitenwereld naar binnen. Ook organiseren we spannende en uitdagende workshops voor de kinderen. Zo genieten de peuters wekelijks van muziek, zang en beweging. En creatief aan de slag gaan met knutselmateriaal, dat mag natuurlijk iedere dag!

We zoeken ook geregeld de buitenwereld op met pedagogisch sterke uitstapjes. Zo gaan we maandelijks op bezoek bij het zorgcentrum Kloosterhof. Daar doen we met de bewoners een spelletje of we gaan gezellig kletsen met ze. En met onze bolderkar wandelen we graag een rondje in Aalsmeer-Dorp. ‘Modderdag’ laten wij niet zomaar voorbijgaan: lekker vies worden mag bij ons! Bij de buitenschoolse opvang leert iedereen de fijne kneepjes van het zeilen in samenwerking met Zeilschool Aalsmeer. En jaarlijks organiseren we de Nationale Buitenspeeldag, want buitenspelen is gezond en leuk!

Samenwerking met school

Wij werken nauw samen met de Jozefschool in Aalsmeer, die aan de overkant van de straat staat. We hebben contact met de leerkrachten van de basisschool, en de kinderen van het kinderdagverblijf gaan soms een kijkje nemen op school. Zo wordt de overstap naar de basisschool nog makkelijker.

Hartelijk welkom, kom gerust eens kijken!

dolfijn spelen kinderen

Linda Veenvliet

Vestigingsmanager

Rondleiding

Wil je even binnenkijken, onze medewerkers ontmoeten en de sfeer proeven? Dat kan! We geven je graag een rondleiding op onze locatie.

Echter kunnen we hier pas een datum voor prikken, zodra we ook daadwerkelijk plek hebben op onze locatie. Op die manier voorkomen we teleurstelling. Op dit moment geldt dat we voor (bijna) alle locaties een wachtlijst hebben. Het is daarom raadzaam om eerst je kind in te schrijven, zodat jullie op de wachtlijst komen te staan.

Solidoe locaties

De Kwakel
Amstelhof
BSO Amstelhof is een sportieve buitenschoolse opvang. Op deze locatie komen kinderen van bijna alle basisscholen in de omgeving.
Uithoorn
Baloe
Kinderdagverblijf Baloe heeft een geweldige groene buitenruimte, waar de kinderen heerlijk kunnen ontdekken. Voor de allerkleinsten is er een snoezelruimte.
Aalsmeer
De Berenboot
Kindcentrum de Berenboot biedt opvang aan kinderen van 0 tot 12 jaar. Er worden veel gezamenlijke activiteiten georganiseerd, waar iedereen aan mee kan doen!
Aalsmeer
De Dolfijn
Solidoe de Dolfijn heeft een groot atelier waar kinderen creatief bezig kunnen zijn en op het podium kunnen dans en zangkunsten vertoond worden.
De Kwakel
De Quakel
Peuteropvang de Quakel is een unieke locatie, samen in het gebouw met Basisschool de Zon. Peuters en kleuters spelen samen buiten op het schoolplein.
Kudelstaart
De Rietpluim
De Rietpluim ligt midden in de wijk, tussen de scholen in. Bij De Rietpluim spelen alle leeftijden onder één dak; baby’s, peuters en basisschoolkinderen.
Uithoorn
De Scheg
Bij BSO de Scheg worden sport- en spelactiviteiten aangeboden, maar kinderen hebben ook hun eigen inbreng in het activiteitenaanbod.
Aalsmeer
Triade
Kindcentrum Triade biedt opvang voor kinderen van 0 tot 12 jaar. De groepen werken veel samen met het onderwijs van Triade.
Kudelstaart
De Stempel
Kinderdagverblijf De Stempel heeft twee groepen voor kinderen van 0 tot 4 jaar. De vestiging straalt een huiselijke sfeer en een ruime groene buitenruimte.
Uithoorn
Het Duet
Het prachtige gebouw van het integraal kindcentrum Het Duet is zo ingericht dat alle kinderen zich kunnen ontwikkelen in een uitdagende speel- en leeromgeving.
Uithoorn
Legmeer
Kindcentrum Legmeer heeft kinderdagverblijf, peuteropvang en BSO in de Brede School Legmeer. Er wordt gebruik gemaakt van alle faciliteiten in het gebouw.
Uithoorn
Meerwijk
Kindcentrum Meerwijk heeft kinderdagverblijf, peuteropvang en BSO: alle opvang voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Broertjes en zusjes kunnen elkaar dagelijks opzoeken en samen spelen.
Aalsmeer
Oostkroost
Solidoe Oostkroost is een kindcentrum voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Oostkroost is een locatie met grote groepsruimtes en veel buitenruimte.
Kudelstaart
VZOD
De kracht van Solidoe VZOD is de ruimte voor de kinderen om buiten te sporten. De omliggende sportvelden lenen zich er goed voor om sportief bezig te zijn.
Uithoorn
Peuteropvang Zijdelwaard
Peuteropvang Zijdelwaard heeft twee peuteropvang groepen, ’t Overstapje en De Vuurvliegjes. Er wordt veel samengewerkt met de basisscholen.
Kudelstaart
De Ruimte
BSO de Ruimte is onze Solidoe locatie in basisschool de Ruimte in Kudelstaart.
Aalsmeer
Sam Sam
Kinderdagverbljf Sam Sam in Aalsmeer, heeft haar deuren begin 2020 geopend. Midden in een prachtige groene omgeving halen we buiten naar binnen toe.
Kudelstaart
Buiten Gewoon
BSO Buiten Gewoon is de splinternieuwe BSO locatie van Solidoe. Hier komen kinderen van 7 en 8 jaar van alle Kudelstaartse basisscholen naartoe.
Uithoorn
Haas
Haas is een kleinschalige locatie voor kinderdagverblijf, peuteropvang en BSO in de Uithoornse wijk Legmeer.
Astronaut

Openingsdagen

52 weken per jaar geopend

Als ouder wilt u graag dat we uw kind(eren) opvangen als u dat nodig heeft. Daar houdt Solidoe rekening mee, we zijn 52 weken per jaar geopend.

Veelgestelde vragen

Antwoord op belangrijke vragen

Jouw kind binnenkort naar de kinderopvang? Met deze vragen en antwoorden helpen we je op weg in onze kinderopvang.

Werkwijze

Als organisatie voor kinderopvang denken we steeds na over onze rol in de opvoeding van de kinderen die aan ons toevertrouwd worden.

Missie

Iedereen de ruimte voor eigen wijze groei.

Visie

Solidoe wil de kinderopvang en het onderwijs transformeren tot één uitdagende en moderne (ontwikkel)omgeving voor het kind.