Haas, Uithoorn

Kindcentrum Haas is een kleinschalige locatie aan de rand van Legmeer, met aan de voorkant het evenemententerrein. Ons kindcentrum is uitgegroeid tot een mooie volwaardige locatie met een kinderdagverblijf, peuteropvang en buitenschoolse opvang (BSO). We vangen kinderen op in de leeftijd van 0-12 jaar. De kleinschaligheid maakt het persoonlijk en warm. Ouders en kinderen zien bekende gezichten omdat het zo kleinschalig is en dit geeft een vertrouwd gevoel. Marianne Daamen, vestigingsmanager Kindcentrum Haas: “Solidoe is een warme en fijne organisatie voor zowel kinderen en de ouders als voor de medewerkers. Iedereen hoort erbij en mag er zijn.”

Contactgegevens

Haas, Uithoorn
Haas 17
1422 WV Uithoorn
0297-729777
kdvhaas@solidoe.nl

Klik op het LRK nummer om het meest recente GGD rapport te openen.

LRK nummer: KDV&PO: 184610497
LRK nummer: BSO: 171044794

Pedagogisch werkplan

Openingstijden
Ma    7.30-18.30
Di      7.30-18.30
Wo    7.30-18.30
Do     7.30-18.30
Vrij   7.30-18.30

 

Vertrouwde opvang

Gezinnen blijven vele jaren bij ons. De kinderen starten op het kinderdagverblijf of de peuteropvang en stromen door naar de BSO. Dit maakt dan ook dat we echt een band opbouwen met zowel de kinderen als de ouders. En als kinderen dan toch de grote stap naar de basisschool maken, geeft dat ouders en kinderen een veilig gevoel, omdat ze na schooltijd naar hun vertrouwde opvang gaan.

Diversiteit in medewerkers

De medewerkers zijn divers in leeftijd én in hun kwaliteiten. Het mooie daarvan is dat we van elkaars kwaliteiten gebruikmaken en zo voor iedereen een fijne werkomgeving creëren. En dat komt de kinderen weer ten goede. Zo vindt de ene medewerker het heerlijk om lekker enthousiast buiten met de kinderen te voetballen en met ze mee te doen, en is iemand anders weer sterk in creatieve dingen bedenken. Daarmee maken ze allebei de kinderen enthousiast met iets anders om gezellig mee te doen.

Thema’s voor Haas en thuis

Bij de peuteropvang en het kinderdagverblijf werken we bij Haas steeds gedurende 6 weken met een thema, bijvoorbeeld ‘het verkeer’ of ‘ik en mijn familie’. De onderwerpen zijn herkenbaar voor de kinderen, omdat ze die in het dagelijks leven ook tegenkomen of ermee te maken kunnen krijgen. Voor de ouders is het leuk en makkelijk om thuis bij onze thema’s aan te sluiten en het er met hun kind over te hebben. Ook bieden we Voorschoolse Educatie (VE) op de peuteropvang aan. 

Lees hier meer over VE.

Op de BSO werken we in de vakanties ook met thema’s. Buiten de vakanties doen we dit niet, maar bieden we altijd creatieve activiteiten en sport en spel aan. De kinderen kunnen dan kiezen wat ze willen gaan doen.

Buitenspelen zodra het maar even kan

Verder is ons motto: als het weer het toelaat: lekker naar buiten! Buitenspelen is heerlijk voor alle leeftijden en het is gezond: een portie vitamine D opdoen, hun energie kwijtraken, flink bewegen, noem maar op.

Maak gerust een afspraak en kom de warme sfeer proeven bij kindcentrum Haas!

Marianne Daamen

Vestigingsmanager

Rondleiding

Wil je even binnenkijken, onze medewerkers ontmoeten en de sfeer proeven? Dat kan! We geven je graag een rondleiding op onze locatie.

Echter kunnen we hier pas een datum voor prikken, zodra we ook daadwerkelijk plek hebben op onze locatie. Op die manier voorkomen we teleurstelling. Op dit moment geldt dat we voor (bijna) alle locaties een wachtlijst hebben. Het is daarom raadzaam om eerst je kind in te schrijven, zodat jullie op de wachtlijst komen te staan.

Solidoe locaties

De Kwakel
Amstelhof
BSO Amstelhof is een sportieve buitenschoolse opvang. Op deze locatie komen kinderen van bijna alle basisscholen in de omgeving.
Uithoorn
Baloe
Kinderdagverblijf Baloe heeft een geweldige groene buitenruimte, waar de kinderen heerlijk kunnen ontdekken. Voor de allerkleinsten is er een snoezelruimte.
Aalsmeer
De Berenboot
Kindcentrum de Berenboot biedt opvang aan kinderen van 0 tot 12 jaar. Er worden veel gezamenlijke activiteiten georganiseerd, waar iedereen aan mee kan doen!
Aalsmeer
De Dolfijn
Solidoe de Dolfijn heeft een groot atelier waar kinderen creatief bezig kunnen zijn en op het podium kunnen dans en zangkunsten vertoond worden.
De Kwakel
De Quakel
Peuteropvang de Quakel is een unieke locatie, samen in het gebouw met Basisschool de Zon. Peuters en kleuters spelen samen buiten op het schoolplein.
Kudelstaart
De Rietpluim
De Rietpluim ligt midden in de wijk, tussen de scholen in. Bij De Rietpluim spelen alle leeftijden onder één dak; baby’s, peuters en basisschoolkinderen.
Uithoorn
De Scheg
Bij BSO de Scheg worden sport- en spelactiviteiten aangeboden, maar kinderen hebben ook hun eigen inbreng in het activiteitenaanbod.
Aalsmeer
Triade
Kindcentrum Triade biedt opvang voor kinderen van 0 tot 12 jaar. De groepen werken veel samen met het onderwijs van Triade.
Kudelstaart
De Stempel
Kinderdagverblijf De Stempel heeft twee groepen voor kinderen van 0 tot 4 jaar. De vestiging straalt een huiselijke sfeer en een ruime groene buitenruimte.
Uithoorn
Het Duet
Het prachtige gebouw van het integraal kindcentrum Het Duet is zo ingericht dat alle kinderen zich kunnen ontwikkelen in een uitdagende speel- en leeromgeving.
Uithoorn
Legmeer
Kindcentrum Legmeer heeft kinderdagverblijf, peuteropvang en BSO in de Brede School Legmeer. Er wordt gebruik gemaakt van alle faciliteiten in het gebouw.
Uithoorn
Meerwijk
Kindcentrum Meerwijk heeft kinderdagverblijf, peuteropvang en BSO: alle opvang voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Broertjes en zusjes kunnen elkaar dagelijks opzoeken en samen spelen.
Aalsmeer
Oostkroost
Solidoe Oostkroost is een kindcentrum voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Oostkroost is een locatie met grote groepsruimtes en veel buitenruimte.
Kudelstaart
VZOD
De kracht van Solidoe VZOD is de ruimte voor de kinderen om buiten te sporten. De omliggende sportvelden lenen zich er goed voor om sportief bezig te zijn.
Uithoorn
Peuteropvang Zijdelwaard
Peuteropvang Zijdelwaard heeft twee peuteropvang groepen, ’t Overstapje en De Vuurvliegjes. Er wordt veel samengewerkt met de basisscholen.
Kudelstaart
De Ruimte
BSO de Ruimte is onze Solidoe locatie in basisschool de Ruimte in Kudelstaart.
Aalsmeer
Sam Sam
Kinderdagverbljf Sam Sam in Aalsmeer, heeft haar deuren begin 2020 geopend. Midden in een prachtige groene omgeving halen we buiten naar binnen toe.
Kudelstaart
Buiten Gewoon
BSO Buiten Gewoon is de splinternieuwe BSO locatie van Solidoe. Hier komen kinderen van 7 en 8 jaar van alle Kudelstaartse basisscholen naartoe.
Uithoorn
Haas
Haas is een kleinschalige locatie voor kinderdagverblijf, peuteropvang en BSO in de Uithoornse wijk Legmeer.
Astronaut

Openingsdagen

52 weken per jaar geopend

Als ouder wilt u graag dat we uw kind(eren) opvangen als u dat nodig heeft. Daar houdt Solidoe rekening mee, we zijn 52 weken per jaar geopend.

Veelgestelde vragen

Antwoord op belangrijke vragen

Jouw kind binnenkort naar de kinderopvang? Met deze vragen en antwoorden helpen we je op weg in onze kinderopvang.

Werkwijze

Als organisatie voor kinderopvang denken we steeds na over onze rol in de opvoeding van de kinderen die aan ons toevertrouwd worden.

Missie

Iedereen de ruimte voor eigen wijze groei.

Visie

Solidoe wil de kinderopvang en het onderwijs transformeren tot één uitdagende en moderne (ontwikkel)omgeving voor het kind.