Solidoe Academie

Werken met kinderen is en blijft altijd speciaal en uitdagend. Zien hoe zij groeien, zowel fysiek als mentaal, blijft enorm fascinerend. Door ons mooie vak mogen we een bijdrage leveren aan het positief groot groeien. Bij Solidoe vinden we het een belangrijke taak om te zorgen voor een sterke pedagogische omgeving, zodat kinderen díe groei en ontwikkeling kunnen doormaken die bij hen past.

Om dit mogelijk te maken hebben we als Solidoe nóg een belangrijke taak: het zorgen voor een uitdagende omgeving voor onze medewerkers.
Want wat we kinderen gunnen, gunnen we onszelf ook! Uitgedaagd worden om nieuwe dingen te leren, uit te proberen, jezelf te verdiepen en verrijken. Sparren met collega’s, dat wil zeggen andere professionals, om van hen te leren en ook áán hen te leren. Een van de manieren om onszelf uit te dagen is ons scholingsprogramma.

Het scholingsprogramma wordt geboden door de Solidoe academie. Een academie vol inspiratie, verdieping, verbreding en aanscherping. In de Solidoe academie bieden we de wettelijk verplichte onderdelen aan zoals kinderEHBO, meldcode Veilig Thuis. Voor nieuwe medewerkers bieden we trainingen aan die hen in de eerste twee jaren na het starten bij Solidoe ondersteunen en verrijken,

Daarnaast bieden we individuele keuzeonderdelen en locatie specifieke trainingen. Voorbeelden van onderwerpen zijn: gesprekken met ouders, observeren rapporteren, filosoferen met kinderen, gebruik van digitale prentenboeken. Het aanbod stemmen we af met vestigingsmanagers en een vertegenwoordiging van de pedagogisch medewerkers, waarbij we ook de maatschappelijke ontwikkelingen volgen.
Een deel van de trainingen verzorgen we zelf. Daarnaast werken we samen met een aantal externe organisaties die voor ons specifieke trainingen uitvoeren of voor ons opmaat maken. Zo kunnen we een breed aanbod bieden.
Sinds tweejaar bieden we ook onlinetrainingen, deze trainingen kunnen een aanvulling zijn op de live trainingen die we doen. Zo hebben we het beste van beiden, meer menselijk contact tijdens de live trainingen en soms online een training vanuit huis die ook verrijkend is.

De Solidoe-acadmie is ook voor ouders! Ons streven is om van trainingen met een pedagogisch onderwerp ook een ouderavond te organiseren, zoals ontwikkeling van baby’s, media-opvoeding, filosoferen met kinderen, en inzet van opvoedspieren. We communiceren deze avonden via Social media en met een persoonlijk mail bericht. Ook de ouderavonden organiseren we soms live en soms online.

De resultaten van het NCKO-onderzoek, die in het voorjaar van 2019 beschikbaar kwamen, maakten ons vrolijk. Het NCKO onderzocht de pedagogische kwaliteit van Solidoe en kwam tot de conclusie dat we bij Solidoe goede pedagogische kwaliteit leveren! Onze interactievaardigheden zijn goed ontwikkeld. Dat is fijn, we vervullen immers een belangrijke taak: het zorgen voor een sterke pedagogische omgeving, zodat kinderen díe groei en ontwikkeling kunnen doormaken die bij hen past. Goed om bevestigd te hebben wat we al dachten, namelijk dat we dat op een professionele en zorgvuldige manier doen. Maar we hebben als Solidoe nóg een belangrijke taak: het zorgen voor een uitdagende omgeving voor onze medewerkers. Want wat we kinderen gunnen, namelijk jezelf ontwikkelen, uitgedaagd worden, uit te proberen, jezelf te verdiepen, gunnen we onszelf ook en daar is de Solidoe Academie voor.

Rondleiding

Wil je even binnenkijken, onze medewerkers ontmoeten en de sfeer proeven? Dat kan! We geven je graag een rondleiding op onze locatie.

Echter kunnen we hier pas een datum voor prikken, zodra we ook daadwerkelijk plek hebben op onze locatie. Op die manier voorkomen we teleurstelling. Op dit moment geldt dat we voor (bijna) alle locaties een wachtlijst hebben. Het is daarom raadzaam om eerst je kind in te schrijven, zodat jullie op de wachtlijst komen te staan.

Werkwijze

Als organisatie voor kinderopvang denken we steeds na over onze rol in de opvoeding van de kinderen die aan ons toevertrouwd worden.

Missie

Iedereen de ruimte voor eigen wijze groei.

Visie

Solidoe wil de kinderopvang en het onderwijs transformeren tot één uitdagende en moderne (ontwikkel)omgeving voor het kind.

Overig nieuws
Vakantie tips 2024
Lees meer
Overig nieuws
Loose parts
Lees meer
Blog
Modderdag 2024
Lees meer
Blog
Internationale dag van de Culturele Diversiteit
Lees meer
Blog
Alle schermen de deur uit? Media Ukkie Dagen 2024
Lees meer
Blog
Het is weer zomertijd!
Lees meer