Solidoe is een stichting

Solidoe is een stichting zonder winstoogmerk. Dit betekent dat we de prijzen van de kinderopvang zo laag mogelijk proberen te houden, waarbij de kwaliteit wordt gewaarborgd.

BELASTINGDIENST

Kinderopvangtoeslag

De gegevens uit de overeenkomst kunt u gebruiken om bij de Belastingdienst een aanvraag voor de kinderopvangtoeslag in te dienen. Aan de hand van de overeenkomst kunt u op de website www.toeslagen.nl de hoogte van de kinderopvangtoeslag berekenen. Aan het einde van het jaar ontvangt u een jaaroverzicht dat u kunt gebruiken bij de belastingaangifte.

Wilt u in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag? Kijk dan op de website Toeslagen van de belastingdienst of u recht heeft op kinderopvangtoeslag en vraag het meteen aan.

Er is een handige app beschikbaar die als hulpmiddel dient om ouders stap voor stap uitleg te geven over kinderopvangtoeslag. Deze app is voor iedereen beschikbaar en in 6 talen; Nederlands, Engels, Pools, Arabisch, Oekraïens en Russisch.

Geef veranderingen, zoals in de hoogte van uw inkomen en opvanguren, altijd meteen door via Mijn toeslagen op de website Toeslagen of de app Kinderopvangtoeslag. 

Kinderopvangorganisaties zijn volgens de wet verplicht om de geboortedatum en het BSN (burgerservicenummer) van u en uw kind in hun administratie op te nemen. U moet deze gegevens dus aan uw kinderopvangorganisatie geven. Belastingdienst Toeslagen heeft deze gegevens nodig om te weten over welke ouder de opvanggegevens gaan. Lees hier meer over het delen van deze gegevens met uw kinderopvangorganisatie.

financien

Rekenmodule kinderopvang

Benieuwd wat kinderopvang kost?

Bereken zelf netto maandkosten met onze slimme berekenmodule. Kom er direct achter wat kinderopvang kost.