VZOD, Kudelstaart

“Als vestigingsmanager vind ik het belangrijk dat er binnen het team werkplezier is. Als je met plezier naar je werk komt heeft dat een positief effect op de kinderen. Daardoor hebben zij de Ruimte voor Eigen Wijze Groei. En dat is onze missie bij Solidoe.”

Contactgegevens

VZOD, Kudelstaart
Wim Kan dreef 2
1433 HM Kudelstaart
06 19240521
bsovzod@solidoe.nl

Klik op het LRK nummer om het meest recente GGD rapport te openen.

LRK nummer: BSO: 661783601

Pedagogisch werkplan

Openingstijden
Ma    8.15 -18.30
Di     8.15 -18.30
Do    8.15 -18.30

 

BSO met sportvelden én fijne binnenplek

VZOD is een vestiging voor buitenschoolse opvang (BSO) voor alle kinderen vanaf 8-9 jaar. Veelal stromen de kinderen door naar VZOD vanaf de BSO-locatie Buiten Gewoon. VZOD heeft grote sportvelden en een fijne binnenplek in de kantine van de korfbalvereniging. Daar komt ook de naam vandaan: VZOD is een afkorting van Vooruitgang Zij Ons Doel.

Samen met het team zorgen we ervoor dat kinderen het gevoel van thuiskomen hebben. We creëren een fijne plek waar ze lekker samen kunnen spelen, van alles kunnen ontdekken en zich verder kunnen ontwikkelen. We bieden de kinderen de ruimte voor hun eigen ideeën. We zijn er om ze te helpen, maar we laten ze vooral veel plezier beleven.

Wat we allemaal doen

Binnen hebben we 2 grote atelierkasten en daarmee is de binnenruimte meteen een atelier. We beschikken we ook over 2 kleinere ruimtes. Daar kunnen de kinderen vast hun huiswerk maken zodat ze thuis niets meer hoeven te doen, of ze kunnen er een spelletje doen.

Rondom het pand zijn de tennisbanen, voetbalvelden, een schaatsbaan en de muziekvereniging. Zitten de kinderen bij een club, dan kunnen daar ook op hun BSO-dag naar toe, zodat ze er niets van missen.

Ook buiten het gebouw organiseren we activiteiten. In de zomer gaan we bijvoorbeeld op de fiets naar de Zeilschool waar de kinderen leren zeilen. En in de vakanties doen we activiteiten zoals vlotten bouwen, speurtochten houden, laser gamen, hout branden en nog veel meer!

Zelfstandigheid

We merken we dat ouders erg blij worden van de zelfstandigheid die de kinderen bij VZOD ontwikkelen. Op het moment dat ze net bij ons komen, worden de kinderen nog opgehaald, maar naar mate ze ouder worden, mogen ze (uiteraard met toestemming van de ouder) zelfstandig naar huis. Dat zijn mooie stappen, want aan het einde van de basisschool gaan ze tenslotte ook zelfstandig naar de middelbare school!

We kunnen nog veel meer vertellen over VZOD, dus kom gerust een keer kijken!

Solidoe VZOD Kudelstaart

Daisy den Hollander

Vestigingsmanager

Rondleiding

Wil je even binnenkijken, onze medewerkers ontmoeten en de sfeer proeven? Dat kan! We geven je graag een rondleiding op onze locatie.

Echter kunnen we hier pas een datum voor prikken, zodra we ook daadwerkelijk plek hebben op onze locatie. Op die manier voorkomen we teleurstelling. Op dit moment geldt dat we voor (bijna) alle locaties een wachtlijst hebben. Het is daarom raadzaam om eerst je kind in te schrijven, zodat jullie op de wachtlijst komen te staan.

Solidoe locaties

De Kwakel
Amstelhof
BSO Amstelhof is een sportieve buitenschoolse opvang. Op deze locatie komen kinderen van bijna alle basisscholen in de omgeving.
Uithoorn
Baloe
Kinderdagverblijf Baloe heeft een geweldige groene buitenruimte, waar de kinderen heerlijk kunnen ontdekken. Voor de allerkleinsten is er een snoezelruimte.
Aalsmeer
De Berenboot
Kindcentrum de Berenboot biedt opvang aan kinderen van 0 tot 12 jaar. Er worden veel gezamenlijke activiteiten georganiseerd, waar iedereen aan mee kan doen!
Aalsmeer
De Dolfijn
Solidoe de Dolfijn heeft een groot atelier waar kinderen creatief bezig kunnen zijn en op het podium kunnen dans en zangkunsten vertoond worden.
De Kwakel
De Quakel
Peuteropvang de Quakel is een unieke locatie, samen in het gebouw met Basisschool de Zon. Peuters en kleuters spelen samen buiten op het schoolplein.
Kudelstaart
De Rietpluim
De Rietpluim ligt midden in de wijk, tussen de scholen in. Bij De Rietpluim spelen alle leeftijden onder één dak; baby’s, peuters en basisschoolkinderen.
Uithoorn
De Scheg
Bij BSO de Scheg worden sport- en spelactiviteiten aangeboden, maar kinderen hebben ook hun eigen inbreng in het activiteitenaanbod.
Aalsmeer
Triade
Kindcentrum Triade biedt opvang voor kinderen van 0 tot 12 jaar. De groepen werken veel samen met het onderwijs van Triade.
Kudelstaart
De Stempel
Kinderdagverblijf De Stempel heeft twee groepen voor kinderen van 0 tot 4 jaar. De vestiging straalt een huiselijke sfeer en een ruime groene buitenruimte.
Uithoorn
Het Duet
Het prachtige gebouw van het integraal kindcentrum Het Duet is zo ingericht dat alle kinderen zich kunnen ontwikkelen in een uitdagende speel- en leeromgeving.
Uithoorn
Legmeer
Kindcentrum Legmeer heeft kinderdagverblijf, peuteropvang en BSO in de Brede School Legmeer. Er wordt gebruik gemaakt van alle faciliteiten in het gebouw.
Uithoorn
Meerwijk
Kindcentrum Meerwijk heeft kinderdagverblijf, peuteropvang en BSO: alle opvang voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Broertjes en zusjes kunnen elkaar dagelijks opzoeken en samen spelen.
Aalsmeer
Oostkroost
Solidoe Oostkroost is een kindcentrum voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Oostkroost is een locatie met grote groepsruimtes en veel buitenruimte.
Kudelstaart
VZOD
De kracht van Solidoe VZOD is de ruimte voor de kinderen om buiten te sporten. De omliggende sportvelden lenen zich er goed voor om sportief bezig te zijn.
Uithoorn
Peuteropvang Zijdelwaard
Peuteropvang Zijdelwaard heeft twee peuteropvang groepen, ’t Overstapje en De Vuurvliegjes. Er wordt veel samengewerkt met de basisscholen.
Kudelstaart
De Ruimte
BSO de Ruimte is onze Solidoe locatie in basisschool de Ruimte in Kudelstaart.
Aalsmeer
Sam Sam
Kinderdagverbljf Sam Sam in Aalsmeer, heeft haar deuren begin 2020 geopend. Midden in een prachtige groene omgeving halen we buiten naar binnen toe.
Kudelstaart
Buiten Gewoon
BSO Buiten Gewoon is de splinternieuwe BSO locatie van Solidoe. Hier komen kinderen van 7 en 8 jaar van alle Kudelstaartse basisscholen naartoe.
Uithoorn
Haas
Haas is een kleinschalige locatie voor kinderdagverblijf, peuteropvang en BSO in de Uithoornse wijk Legmeer.
Astronaut

Openingsdagen

52 weken per jaar geopend

Als ouder wilt u graag dat we uw kind(eren) opvangen als u dat nodig heeft. Daar houdt Solidoe rekening mee, we zijn 52 weken per jaar geopend.

Veelgestelde vragen

Antwoord op belangrijke vragen

Jouw kind binnenkort naar de kinderopvang? Met deze vragen en antwoorden helpen we je op weg in onze kinderopvang.

Werkwijze

Als organisatie voor kinderopvang denken we steeds na over onze rol in de opvoeding van de kinderen die aan ons toevertrouwd worden.

Missie

Iedereen de ruimte voor eigen wijze groei.

Visie

Solidoe wil de kinderopvang en het onderwijs transformeren tot één uitdagende en moderne (ontwikkel)omgeving voor het kind.