Zijdelwaard, Uithoorn

Esther Knetsch, vestigingsmanager: “Een aantal jaar heb ik in de kinderpsychiatrie gewerkt voordat ik ben vertrokken naar het buitenland, waar ik 10 jaar heb gewoond en gewerkt. Daar heb ik geleerd hoe het is om te leven in een ander land met een andere cultuur. In de wijk Zijdelwaard wonen mensen uit verschillende culturen met hun eigen achtergrond en taal. Ik wil graag blijven leren over verschillende achtergronden en culturen, en wil dat iedereen zich bij ons thuis voelt.”

Contactgegevens

Zijdelwaard, Uithoorn
Arthur van Schendellaan 100
1422 LE Uithoorn
‘t Overstapje: 0297-530263
pooverstapje@solidoe.nl
Vuurvliegjes: 0297-729775
povuurvliegjes@solidoe.nl

Adres de Vuurvliegjes:

Arthur van Schendellaan 53, in de school de Vuurvogel

Openingstijden: maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag van 8 tot 12.00

Adres ‘t Overstapje:

Arthur van Schendellaan 100E, in de school ’t Startnest

Openingstijden:

Maandag tot en met vrijdag van 8 tot 12.00

Klik op het LRK nummer om het meest recente GGD rapport te openen.

LRK nummer Vuurvliegjes: 219616991
LRK nummer ‘t overstapje:
209797939

Pedagogisch werkplan

Openingstijden
Ma    8.00-12.00
Di     8.00-12.00
Wo   8.00-12.00
Do    8.00-12.00
Vrij  8.00-12.00

 

’t Overstapje en de Vuurvliegjes

Peuteropvang Zijdelwaard bestaat uit 2 locaties: ’t Overstapje in de basisschool het Startnest, en de Vuurvliegjes in de basisschool de Vuurvogel. We hebben in de scholen een eigen ruimte. Omdat beide locaties in een school zitten, is er een goede samenwerking tussen de medewerkers van de peuteropvang en die van de school.

Veel culturen

In deze wijk wonen mensen met veel verschillende culturele achtergronden. Dit zie je terug op school en in de peuteropvang. De medewerkers besteden aandacht aan de culturele achtergrond van de kinderen, bijvoorbeeld door de verschillende feestdagen te vieren.

Extra ondersteuning voor de taal

Beide peutergroepen bieden Voorschoolse Educatie (VE) aan. Kinderen van 2,5 jaar tot 4 jaar die dat nodig hebben, bieden we extra taalondersteuning met het programma Uk & Puk.

Lees hier meer over VE.

Daarnaast gebruiken we samen met de basisscholen het hulpmiddel LOGO3000 om de woordenschat van kinderen uit te breiden. Met mooi opgemaakte wand- en praatplaten vergroten we op speelse wijze de woordenschat van de kinderen.

Naadloos naar de basisschool

We begeleiden alle kinderen via het digitale kindvolgsysteem Konnect. Dit betekent dat een kinderen met een doorgaande lijn naar het basisonderwijs gaan: de overgang van de dagopvang naar de basisschool en de buitenschoolse opvang verloopt naadloos. De thema’s die wij behandelen stemmen we af met de school. Zo ontstaat er een eenheid en herkenning voor de kinderen.

Kom gerust eens langs om kennis te maken!

Esther Solidoe

Esther Knetsch

Vestigingsmanager

Rondleiding

Wil je even binnenkijken, onze medewerkers ontmoeten en de sfeer proeven? Dat kan! We geven je graag een rondleiding op onze locatie.

Echter kunnen we hier pas een datum voor prikken, zodra we ook daadwerkelijk plek hebben op onze locatie. Op die manier voorkomen we teleurstelling. Op dit moment geldt dat we voor (bijna) alle locaties een wachtlijst hebben en er geen plekken beschikbaar zijn. Het is daarom raadzaam om eerst je kind in te schrijven, zodat jullie op de wachtlijst komen te staan.

Solidoe locaties

De Kwakel
Amstelhof
BSO Amstelhof is een sportieve buitenschoolse opvang. Op deze locatie komen kinderen van bijna alle basisscholen in de omgeving.
Uithoorn
Baloe
Kinderdagverblijf Baloe heeft een geweldige groene buitenruimte, waar de kinderen heerlijk kunnen ontdekken. Voor de allerkleinsten is er een snoezelruimte.
Aalsmeer
De Berenboot
Kindcentrum de Berenboot biedt opvang aan kinderen van 0 tot 12 jaar. Er worden veel gezamenlijke activiteiten georganiseerd, waar iedereen aan mee kan doen!
Aalsmeer
De Dolfijn
Solidoe de Dolfijn heeft een groot atelier waar kinderen creatief bezig kunnen zijn en op het podium kunnen dans en zangkunsten vertoond worden.
De Kwakel
De Quakel
Peuteropvang de Quakel is een unieke locatie, samen in het gebouw met Basisschool de Zon. Peuters en kleuters spelen samen buiten op het schoolplein.
Kudelstaart
De Rietpluim
De Rietpluim ligt midden in de wijk, tussen de scholen in. Bij De Rietpluim spelen alle leeftijden onder één dak; baby’s, peuters en basisschoolkinderen.
Uithoorn
De Scheg
Bij BSO de Scheg worden sport- en spelactiviteiten aangeboden, maar kinderen hebben ook hun eigen inbreng in het activiteitenaanbod.
Aalsmeer
Triade
Kindcentrum Triade biedt opvang voor kinderen van 0 tot 12 jaar. De groepen werken veel samen met het onderwijs van Triade.
Kudelstaart
De Stempel
Kinderdagverblijf De Stempel heeft twee groepen voor kinderen van 0 tot 4 jaar. De vestiging straalt een huiselijke sfeer en een ruime groene buitenruimte.
Uithoorn
Het Duet
Het prachtige gebouw van het integraal kindcentrum Het Duet is zo ingericht dat alle kinderen zich kunnen ontwikkelen in een uitdagende speel- en leeromgeving.
Uithoorn
Legmeer
Kindcentrum Legmeer heeft kinderdagverblijf, peuteropvang en BSO in de Brede School Legmeer. Er wordt gebruik gemaakt van alle faciliteiten in het gebouw.
Uithoorn
Meerwijk
Kindcentrum Meerwijk heeft kinderdagverblijf, peuteropvang en BSO: alle opvang voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Broertjes en zusjes kunnen elkaar dagelijks opzoeken en samen spelen.
Aalsmeer
Oostkroost
Solidoe Oostkroost is een kindcentrum voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Oostkroost is een locatie met grote groepsruimtes en veel buitenruimte.
Kudelstaart
VZOD
De kracht van Solidoe VZOD is de ruimte voor de kinderen om buiten te sporten. De omliggende sportvelden lenen zich er goed voor om sportief bezig te zijn.
Uithoorn
Peuteropvang Zijdelwaard
Peuteropvang Zijdelwaard heeft twee peuteropvang groepen, ’t Overstapje en De Vuurvliegjes. Er wordt veel samengewerkt met de basisscholen.
Kudelstaart
De Ruimte
BSO de Ruimte is onze Solidoe locatie in basisschool de Ruimte in Kudelstaart.
Aalsmeer
Sam Sam
Kinderdagverbljf Sam Sam in Aalsmeer, heeft haar deuren begin 2020 geopend. Midden in een prachtige groene omgeving halen we buiten naar binnen toe.
Kudelstaart
Buiten Gewoon
BSO Buiten Gewoon is de splinternieuwe BSO locatie van Solidoe. Hier komen kinderen van 7 en 8 jaar van alle Kudelstaartse basisscholen naartoe.
Uithoorn
Haas
Haas is een kleinschalige locatie voor kinderdagverblijf, peuteropvang en BSO in de Uithoornse wijk Legmeer.
Astronaut

Openingsdagen

52 weken per jaar geopend

Als ouder wilt u graag dat we uw kind(eren) opvangen als u dat nodig heeft. Daar houdt Solidoe rekening mee, we zijn 52 weken per jaar geopend.

Veelgestelde vragen

Antwoord op belangrijke vragen

Jouw kind binnenkort naar de kinderopvang? Met deze vragen en antwoorden helpen we je op weg in onze kinderopvang.

Werkwijze

Als organisatie voor kinderopvang denken we steeds na over onze rol in de opvoeding van de kinderen die aan ons toevertrouwd worden.

Missie

Iedereen de ruimte voor eigen wijze groei.

Visie

Solidoe wil de kinderopvang en het onderwijs transformeren tot één uitdagende en moderne (ontwikkel)omgeving voor het kind.