Kindcentrum de Rietpluim

“Als vestigingsmanagers vinden wij het belangrijk dat er binnen het team werkplezier is. Als je pedagogisch medewerkers goed in hun vel zitten en met plezier naar hun werk komen, zorgt dat ervoor dat de kinderen de Ruimte voor Eigen Wijze Groei krijgen, zoals we het benoemen in de Solidoe-missie.”

Contactgegevens

Solidoe de Rietpluim
Zonnedauwlaan 63
1433 WB Kudelstaart
0297-324153
kcderietpluim@solidoe.nl

Klik op het LRK nummer om het meest recente GGD rapport te openen.

LRK nummer: KDV & PO: 154766331
LRK nummer: BSO: 131843230

Pedagogisch werkplan BSO
Pedagogisch werkplan KDV & PO

Openingstijden
Ma    7.30-18.30
Di      7.30-18.30
Wo    7.30-18.30
Do     7.30-18.30
Vrij   7.30-18.30

 

Alle opvang onder één dak

De Rietpluim is een fijne locatie midden in woonwijk de Rietlanden in Kudelstaart. We zijn gehuisvest tussen 2 scholen en dat is natuurlijk heel handig voor de buitenschoolse opvang (BSO).

Naast de 3 BSO-groepen hebben we ook een peuteropvanggroep plus 3 verticale groepen van 0-4 jaar. Ook bieden we Voorschoolse Educatie (VE) aan. Lees hier meer over VE.

Kortom: we hebben alle opvangsoorten onder één dak. De kinderen komen binnen zodra ze oud genoeg zijn voor de verticale groep. Als ze 4 jaar zijn, gaan ze door de volgende deur naar school en naar de BSO. En als ze groep 8 achter de rug hebben, zwaaien we ze uit. Daarom biedt deze locatie veel ‘gemak’: ouders kunnen bijvoorbeeld de allerkleinste naar het kinderdagverblijf brengen en een eventueel ander kind naar school. Aan het einde van de werkdag kunnen beide kinderen in één keer bij dezelfde locatie worden opgehaald. Ideaal!

De kinderen van alle leeftijden komen elkaar gedurende de dag regelmatig tegen: buiten op het schoolplein als de grote broer of zus pauze heeft, of tijdens de wisseling naar de BSO, en als de kinderen die de hele dag op de Rietpluim komen op dat moment buiten zijn.

Een gevoel van thuiskomen

Met ons team zorgen we ervoor dat kinderen het gevoel van thuiskomen ervaren. Dat ze een fijne plek hebben waar ze met hun vrienden kunnen spelen, waar ze zich verder kunnen ontwikkelen en hun talenten kunnen ontplooien. We bieden de kinderen de ruimte om met eigen ideeën te komen. Als nodig is, helpen we, maar we laten ze vooral veel plezier beleven en nieuwe dingen ontdekken.

Bij de Rietpluim organiseren we veel activiteiten. Dat doen we op sportief gebied en ook op creatief vlak. We zorgen voor leuke, uitdagende dingen om te doen, want we vinden het belangrijk dat de kinderen het echt naar hun zin hebben. We betrekken de kinderen bij het bedenken van de activiteiten, hun stem vinden we waardevol. We doen het tenslotte allemaal voor hen.

Samenwerken met de peuters en het kinderdagverblijf gaat heel gemakkelijk. En speciaal voor de kleineren hebben we een verlaagde kookplaat, zodat de kinderen hier kunnen meehelpen als we eitjes koken of andere lekkere en gezonde dingen klaarmaken. Ontzettend leuk!

Nieuwsgierig? Kom vooral eens langs om de sfeer te proeven.

kinderen spelen
Femke van den Brink

Femke van den Brink

Vestigingsmanager KDV

Daisy den Hollander

Vestigingsmanager BSO

Rondleiding

Wil je even binnenkijken, onze medewerkers ontmoeten en de sfeer proeven? Dat kan! We geven je graag een rondleiding op onze locatie.

Echter kunnen we hier pas een datum voor prikken, zodra we ook daadwerkelijk plek hebben op onze locatie. Op die manier voorkomen we teleurstelling. Op dit moment geldt dat we voor (bijna) alle locaties een wachtlijst hebben. Het is daarom raadzaam om eerst je kind in te schrijven, zodat jullie op de wachtlijst komen te staan.

Solidoe locaties

De Kwakel
Amstelhof
BSO Amstelhof is een sportieve buitenschoolse opvang. Op deze locatie komen kinderen van bijna alle basisscholen in de omgeving.
Uithoorn
Baloe
Kinderdagverblijf Baloe heeft een geweldige groene buitenruimte, waar de kinderen heerlijk kunnen ontdekken. Voor de allerkleinsten is er een snoezelruimte.
Aalsmeer
De Berenboot
Kindcentrum de Berenboot biedt opvang aan kinderen van 0 tot 12 jaar. Er worden veel gezamenlijke activiteiten georganiseerd, waar iedereen aan mee kan doen!
Aalsmeer
De Dolfijn
Solidoe de Dolfijn heeft een groot atelier waar kinderen creatief bezig kunnen zijn en op het podium kunnen dans en zangkunsten vertoond worden.
De Kwakel
De Quakel
Peuteropvang de Quakel is een unieke locatie, samen in het gebouw met Basisschool de Zon. Peuters en kleuters spelen samen buiten op het schoolplein.
Kudelstaart
De Rietpluim
De Rietpluim ligt midden in de wijk, tussen de scholen in. Bij De Rietpluim spelen alle leeftijden onder één dak; baby’s, peuters en basisschoolkinderen.
Uithoorn
De Scheg
Bij BSO de Scheg worden sport- en spelactiviteiten aangeboden, maar kinderen hebben ook hun eigen inbreng in het activiteitenaanbod.
Aalsmeer
Triade
Kindcentrum Triade biedt opvang voor kinderen van 0 tot 12 jaar. De groepen werken veel samen met het onderwijs van Triade.
Kudelstaart
De Stempel
Kinderdagverblijf De Stempel heeft twee groepen voor kinderen van 0 tot 4 jaar. De vestiging straalt een huiselijke sfeer en een ruime groene buitenruimte.
Uithoorn
Het Duet
Het prachtige gebouw van het integraal kindcentrum Het Duet is zo ingericht dat alle kinderen zich kunnen ontwikkelen in een uitdagende speel- en leeromgeving.
Uithoorn
Legmeer
Kindcentrum Legmeer heeft kinderdagverblijf, peuteropvang en BSO in de Brede School Legmeer. Er wordt gebruik gemaakt van alle faciliteiten in het gebouw.
Uithoorn
Meerwijk
Kindcentrum Meerwijk heeft kinderdagverblijf, peuteropvang en BSO: alle opvang voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Broertjes en zusjes kunnen elkaar dagelijks opzoeken en samen spelen.
Aalsmeer
Oostkroost
Solidoe Oostkroost is een kindcentrum voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Oostkroost is een locatie met grote groepsruimtes en veel buitenruimte.
Kudelstaart
VZOD
De kracht van Solidoe VZOD is de ruimte voor de kinderen om buiten te sporten. De omliggende sportvelden lenen zich er goed voor om sportief bezig te zijn.
Uithoorn
Peuteropvang Zijdelwaard
Peuteropvang Zijdelwaard heeft twee peuteropvang groepen, ’t Overstapje en De Vuurvliegjes. Er wordt veel samengewerkt met de basisscholen.
Kudelstaart
De Ruimte
BSO de Ruimte is onze Solidoe locatie in basisschool de Ruimte in Kudelstaart.
Aalsmeer
Sam Sam
Kinderdagverbljf Sam Sam in Aalsmeer, heeft haar deuren begin 2020 geopend. Midden in een prachtige groene omgeving halen we buiten naar binnen toe.
Kudelstaart
Buiten Gewoon
BSO Buiten Gewoon is de splinternieuwe BSO locatie van Solidoe. Hier komen kinderen van 7 en 8 jaar van alle Kudelstaartse basisscholen naartoe.
Uithoorn
Haas
Haas is een kleinschalige locatie voor kinderdagverblijf, peuteropvang en BSO in de Uithoornse wijk Legmeer.
Astronaut

Openingsdagen

52 weken per jaar geopend

Als ouder wilt u graag dat we uw kind(eren) opvangen als u dat nodig heeft. Daar houdt Solidoe rekening mee, we zijn 52 weken per jaar geopend.

Veelgestelde vragen

Antwoord op belangrijke vragen

Jouw kind binnenkort naar de kinderopvang? Met deze vragen en antwoorden helpen we je op weg in onze kinderopvang.

Werkwijze

Als organisatie voor kinderopvang denken we steeds na over onze rol in de opvoeding van de kinderen die aan ons toevertrouwd worden.

Missie

Iedereen de ruimte voor eigen wijze groei.

Visie

Solidoe wil de kinderopvang en het onderwijs transformeren tot één uitdagende en moderne (ontwikkel)omgeving voor het kind.