Sport

Veel kinderen houden van sporten. Of van spellen waarbij ze kunnen rennen of bewegen. Dat is leuk en ook nog eens gezond!

Sport op de buitenschoolse opvang

We bieden op elke locatie allerlei activiteiten waarbij we de kinderen lekker in beweging brengen.

Naar je eigen sportclub

Sommige kinderen willen graag naar hun eigen sportclub op de middag dat ze naar de BSO gaan. Bij een aantal BSO’s kan dat. Op de BSO trekken de kinderen hun judopak, voetbalshirt of hockeykleren aan en gaan dan samen met een pedagogisch medewerker naar de training. Zo hoeven ze niets te missen van hun vaste sportvereniging.

Speciale Sport - BSO

Elke BSO-locatie van Solidoe organiseert activiteiten rondom sport. Maar we hebben ook een paar vestigingen waarin sporten bovenaan staat. Die liggen op een sportieve locatie, bijvoorbeeld bij gymzalen of sportvelden of in een sportcomplex. En daar kunnen we alle mogelijkheden gebruiken om veel te sporten. Bij veel van deze locaties werken speciaal opgeleide sportmedewerkers, die zorgen voor een gevarieerd programma.

Peutersport

Beweging is ontzettend belangrijk voor de motorische ontwikkeling van jonge kinderen. In een tijd waarin buggies, maxicosy’s, tablets en telefoons het straatbeeld overheersen, raakt de beweging van kleine kinderen op de achtergrond.

Meer dan motorische ontwikkeling.

Tijgeren, klimmen, trampoline springen, balanceren, balspellen, dansen en nog veel meer! De lessen, die we geven aan de kinderen van onze klanten, stimuleren de zintuigen van het kind om nieuwe motorische, emotionele vaardigheden en het waarnemingsvermogen te ontwikkelen. Je kind leert angsten te overwinnen en grenzen te verleggen, ze worden fysiek sterker en tevens vergroten ze hierdoor hun uithoudingsvermogen en weerstand. Interactie tussen de kinderen wordt aangemoedigd en concentratievermogen en zelfstandigheid worden gestimuleerd.

peuteropvang

Veelgestelde vragen

Antwoord op belangrijke vragen

Jouw kind binnenkort naar de kinderopvang? Met deze vragen en antwoorden helpen we je op weg in onze kinderopvang.

Rekenmodule kinderopvang

Benieuwd wat kinderopvang kost?

Bereken zelf netto maandkosten met onze slimme berekenmodule. Kom er direct achter wat kinderopvang kost.