Afspraken gebruik digitale media

We hebben hier de interne Solidoe afspraken geplaatst rondom het werken met beeldmateriaal op digitale media. Reden om dit ook op de website te plaatsen is dat we zo transparant mogelijk willen zijn voor ouders, zodat helder is wat een ouder hierin van Solidoe kan verwachten.

Digitale media gebruiken bij Solidoe – afspraken

Digitale media zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij, van privé tot zakelijk, van jong tot oud, van versterkend en stimulerend tot risicovol. Kinderopvang Solidoe wil met een beleid omtrent (sociale) media de spelregels helder maken voor medewerkers, ouders en kinderen om zo optimaal gebruik te kunnen maken van de mogelijkheden die sociale media bieden.

In dit beleid zijn afspraken beschreven om het positieve gebruik van (sociale) media te versterken en de onbedoelde en onvoorziene negatieve effecten zoveel mogelijk te voorkomen / te beperken. We gaan ervan uit dat ouders, kinderen en medewerkers, zowel online als offline respectvol communiceren over onderwerpen met anderen.

Onder digitale media verstaan we de diverse toepassingen die nu actueel zijn zoals Facebook, Twitter, YouTube, WhatsApp, internet etc., en alle toekomstige digitale media die ook onderdeel gaan uitmaken van onze toekomstige communicatie via digitale weg.

Ons doel van gebruik van digitale media is optimaal gebruik maken van de kanalen die voor ouders en/of kinderen en Solidoe passen om met elkaar te communiceren in de breedste zin van het woord. Daarbij hanteren we de volgende afspraken, enerzijds gericht op risico’s beperken, anderzijds gericht op hoe we digitale media zinvol kunnen inzetten.

In Digitale media gebruiken bij Solidoe zijn alle afspraken terug te lezen.

Per 16 mei 2022 geldt dat ouders zelf kunnen aangeven of foto’s van hun kind gedeeld mogen worden. Het delen van foto’s in de Ouderportaal van Konnect is alleen mogelijk wanneer u als ouder hier toestemming voor geeft. Bij de eerste inlog in het Ouderportaal van Konnect wordt deze vraag aan u voorgelegd. Daarbij kunt u er voor kiezen om foto’s alleen te delen binnen het Ouderportaal óf dat de foto’s ook gebruikt mogen worden voor publieke doeleinden. Onder publieke doeleinden verstaan wij gebruik van materiaal voor promotie van Solidoe, bijvoorbeeld op de website, Facebook of plaatselijke kranten. Voor externe uitingen buiten Solidoe (bijvoorbeeld bibliotheek) wordt er specifieke toestemming gevraagd.

Op ieder willekeurig moment kan de gemaakte toestemmingskeuze door u gewijzigd worden. Foto’s welke binnen de Ouderportaal gedeeld worden, genieten extra bescherming en mogen niet gedeeld worden buiten de Ouderportaal.

Rekenmodule Kinderopvang

Maandlasten berekenen

Bekijk het aanbod van Solidoe!

Baby's

0 - 2 jaar

Peuters

2 - 4 jaar

Kinderen

4 - 13 jaar

Overig

aanbod

Rondleiding

Wil je even binnenkijken, onze medewerkers ontmoeten en de sfeer proeven? Dat kan! We geven je graag een rondleiding op onze locatie.

Echter kunnen we hier pas een datum voor prikken, zodra we ook daadwerkelijk plek hebben op onze locatie. Op die manier voorkomen we teleurstelling. Op dit moment geldt dat we voor (bijna) alle locaties een wachtlijst hebben en er geen plekken beschikbaar zijn. Het is daarom raadzaam om eerst je kind in te schrijven, zodat jullie op de wachtlijst komen te staan.

Werkwijze

Als organisatie voor kinderopvang denken we steeds na over onze rol in de opvoeding van de kinderen die aan ons toevertrouwd worden.

Missie

Iedereen de ruimte voor eigen wijze groei.

Visie

Solidoe wil de kinderopvang en het onderwijs transformeren tot één uitdagende en moderne (ontwikkel)omgeving voor het kind.

Overig nieuws
Blog: Alle schermen de deur uit? Media Ukkie Dagen 2024
Lees meer
Overig nieuws
Blog: Internationale dag van de Culturele Diversiteit
Lees meer
Overig nieuws
Blog: Het is weer zomertijd!
Lees meer
Overig nieuws
De dag van de moedertaal
Lees meer
Overig nieuws
Nationale Voorleesdagen: voorlezen is belangrijk!
Lees meer
Overig nieuws
Train je brein met de Solidoe kerst-woordzoeker!
Lees meer