Veilig en vertrouwd

Gefeliciteerd met uw zwangerschap! Het is allemaal spannend en nieuw, zeker als het uw eerste kind is. Eén ding is zeker: uw leven gaat er straks heel anders uitzien. Uw ritme, uw aandacht, eigenlijk alles wordt gericht op dat kleine mensje. Al is het nog raar om u er iets bij voor te stellen, toch is het goed als u nu al dingen gaat regelen. Bijvoorbeeld de kinderopvang voor als u na uw verlof weer gaat werken.

Het is nogal wat, uw baby naar de kinderopvang brengen. De zorg voor datgene wat u het dierbaarst is geeft u ineens uit handen. Dan is alleen het allerbeste goed genoeg. U wilt natuurlijk dat er veel aandacht naar uw baby gaat, dat de omgeving veilig is en dat de medewerkers snappen hoeveel vertrouwen u ze schenkt als u de zorg voor uw kind aan hen overdraagt.

Bij Solidoe begrijpen we dat. We doen er alles aan om het voor de allerkleinsten zo aangenaam en veilig mogelijk te maken. We geven ze een geborgen plek waar ze zich zo veel mogelijk thuis voelen. En waar ze de ruimte krijgen om zichzelf te zijn en de dingen om zich heen te ontdekken.

Graag geven we u alvast een eerste indruk van de kleinsten op enkele van onze vestigingen, al beseffen we dat een persoonlijke rondleiding nog veel leuker is. Kijkt u mee, het geeft al een goede eerste indruk!

Kinderopvang in Aalsmeer, Uithoorn en Kudelstaart

Solidoe biedt kinderopvang voor 1 tot 5 dagen per week. Uw baby is van harte welkom bij een van onze kinderdagverblijven in Aalsmeer, Kudelstaart of Uithoorn. Iedere locatie is uniek, maar alle vestigingen hebben één ding gemeen: het is er gezellig en veilig. We creëren een knusse en positieve groepsomgeving waarin uw kind zich geborgen kan voelen. Vanuit die veiligheid krijgt uw baby de kans zich in zijn of haar eigen tempo te ontwikkelen.

Elke groep heeft vaste rituelen. Dit geeft houvast en schept vertrouwen. Baby’s hebben hun eigen slaap- en eet-ritme en daarom volgen we hun persoonlijke dagindeling. In overleg met u houden we voor uw baby het ritme van thuis zo veel mogelijk aan.

Groeien bij het kinderdagverblijf

Naarmate de kinderen groter worden krijgen ze meer interesse in de wereld om zich heen. Peuters doen niets liever dan alles onderzoeken. De omgeving, alles wat ze zien en horen, maar vooral ook elkaar. Als kinderen twee jaar zijn, hebben ze de leeftijd waarop ze andere kinderen razend interessant vinden.

Spelenderwijs leren de kinderen op het kinderdagverblijf het samenzijn in een groep. Zo ontstaan de eerste vriendschappen. Dat gebeurt in de veilige en vertrouwde omgeving, waarin we kinderen aanmoedigen om op avontuur te gaan en van alles uit te proberen. En ook om de grenzen van hun mogelijkheden tegen te komen, want zo leren ze het meest.

Solidoe ziet kinderen als ontdekkingsreizigers. Jonge kinderen ontwikkelen zich en leren door spelenderwijs te doen, te ervaren en te beleven. Onze pedagogisch medewerkers laten de kinderen zo veel mogelijk zelf van alles ondervinden. Zo doen ze allerlei vaardigheden op die belangrijk zijn voor de ontwikkeling van hun persoonlijkheid. Deze vorming is belangrijk om kinderen sterk te maken voor de 21e-eeuwse samenleving.