4 tips om maximaal samen te genieten van de decemberfeestjes

December is aangebroken! Een paar tips om de decembermaand gezellig en feestelijk te houden. Voor kind, ouder en pedagogisch medewerker. Maximaal en vooral samen genieten!

1. Vier feest na feest

Begin pas met kerst een aantal dagen na Sinterklaas. Dit geeft tijd om de ervaringen te verwerken en om te schakelen.

2. Less = more

In december zijn er zoveel leuke dingen. Voor je het weet proppen we de weken overvol met allerlei leuks, maar ook spannends. Voor veel kinderen de reden dat ze druk, lastig of pittig worden. Kijk waar je kunt minimaliseren, kijk wat past bij je kind en/of de groepen.

3. Bekijk het eens door de ogen van het kind

Sinterklaas is vaak spannender dan we denken. En het zijn weken, met veel leuke, bijzondere en anders dan anders dingen. Zowel thuis, op de opvang en op school. Dat kost energie en de emoties worden soms heftiger dan anders. Probeer daar rekening mee te houden en geef de kinderen wat credits.

4. Gebruik de kerstvakantie om op adem te komen

Na het feesten is het goed om te ontladen en te niksen. Gebruik de eerste dagen van januari eens om heel weinig te doen. Plan thuis een pyjamadag en ruimte om te spelen met het pas gekregen speelgoed. Geef kinderen op de groep veel ruimte om hun eigen dingen te kiezen en ook de kans om lekker te niksen.

 

Rekenmodule Kinderopvang

Maandlasten berekenen

Bekijk het aanbod van Solidoe!

Baby's

0 - 2 jaar

Peuters

2 - 4 jaar

Kinderen

4 - 13 jaar

Overig

aanbod

Rondleiding

Wil je even binnenkijken, onze medewerkers ontmoeten en de sfeer proeven? Dat kan! We geven je graag een rondleiding op onze locatie.

Echter kunnen we hier pas een datum voor prikken, zodra we ook daadwerkelijk plek hebben op onze locatie. Op die manier voorkomen we teleurstelling. Op dit moment geldt dat we voor (bijna) alle locaties een wachtlijst hebben en er geen plekken beschikbaar zijn. Het is daarom raadzaam om eerst je kind in te schrijven, zodat jullie op de wachtlijst komen te staan.

Werkwijze

Als organisatie voor kinderopvang denken we steeds na over onze rol in de opvoeding van de kinderen die aan ons toevertrouwd worden.

Missie

Iedereen de ruimte voor eigen wijze groei.

Visie

Solidoe wil de kinderopvang en het onderwijs transformeren tot één uitdagende en moderne (ontwikkel)omgeving voor het kind.

Overig nieuws
Blog: Alle schermen de deur uit? Media Ukkie Dagen 2024
Lees meer
Overig nieuws
Blog: Internationale dag van de Culturele Diversiteit
Lees meer
Overig nieuws
Blog: Het is weer zomertijd!
Lees meer
Overig nieuws
De dag van de moedertaal
Lees meer
Overig nieuws
Nationale Voorleesdagen: voorlezen is belangrijk!
Lees meer
Overig nieuws
Train je brein met de Solidoe kerst-woordzoeker!
Lees meer