Aftellen! Het Solidoe BSO Zomerfestival komt eraan..

De zomervakantie komt in zicht! Zes weken vrij, zalig voor de kinderen, maar als ouder soms best even puzzelen. Solidoe draagt graag bij aan een onvergetelijke zomervakantie en organiseert daarom voor alle BSO kinderen een tweeweeks festival vanaf 31 juli.

Het festivalprogramma is elke dag anders. De kinderen krijgen verschillende activiteiten aangeboden en maken samen een hoop plezier. Nieuwe dingen uitproberen en kinderen van andere locaties ontmoeten.  Voor alle verschillende leeftijden zijn er activiteiten; sport, spel en creatief. Behalve dat er van alles te doen is, is er ook ruimte om lekker te chillen.

Het festival is vooral gewoon heeeel erg leuk, maar er schuilt ook absoluut een toegevoegde waarde in op pedagogisch gebied.

 

We doen het met elkaar

Kinderen kijken graag naar elkaar, leren van elkaar, imiteren elkaar en spelen samen. Samen activiteiten ondernemen, op onderzoek gaan en de wereld ontdekken.

Op deze manier bevorderen we de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen: het je in een ander kunnen verplaatsen, kunnen communiceren, samenwerken, anderen helpen, omgaan met conflicten en het ontwikkelen van sociale verantwoordelijkheid.

 

Ontdekken
In alles wat we doen bij Solidoe geloven we in het uitdagen en de ontwikkeling van de kinderen. En dat laten we deze zomer graag zien tijdens de activiteiten die op ons festival worden georganiseerd.

Kinderen zijn nieuwsgierig, actief en creatief in het spelen en ontdekken.

De activiteiten die op het festival worden aangeboden sluit hierbij aan en biedt kinderen de mogelijkheid om dingen te doen en te ondernemen.

Door het zelf doen en te ervaren ontstaat er ruimte voor eigenwijze groei!

 

Plezier en ontwikkelen  

Het is vakantie, dus plezier staat voorop. Maar met een balspel stimuleer je natuurlijk wel de motoriek en je werkt continu aan de sociaal-emotionele ontwikkeling bij groepsactiviteiten. Een 11-jarige wacht op zijn beurt als er 6-jarigen op de klimwand zijn en iedereen leert samenwerken tijdens het Solidoe estafette-spel. Kinderen ontwikkelen eigenlijk altijd.

 

Kinderen hebben verschillende interesses en er is dus een gevarieerd aanbod op sportief, educatief en cultureel/kunstzinnig gebied. Daarnaast willen we kinderen kennis laten maken met activiteiten die niet zo vaak beoefend worden. We willen kinderen vooral de ruimte geven om te ontdekken, te ervaren, te beleven. Dit betekent voor Solidoe dat het niet zozeer om het resultaat gaat maar om de weg, om het opdoen van ervaringen.

Nieuwe ervaringen opdoen en herinneringen maken met elkaar!

Zien we jou ook op het festival?!

Rekenmodule Kinderopvang

Maandlasten berekenen

Bekijk het aanbod van Solidoe!

Baby's

0 - 2 jaar

Peuters

2 - 4 jaar

Kinderen

4 - 13 jaar

Overig

aanbod

Rondleiding

Wil je even binnenkijken, onze medewerkers ontmoeten en de sfeer proeven? Dat kan! We geven je graag een rondleiding op onze locatie.

Echter kunnen we hier pas een datum voor prikken, zodra we ook daadwerkelijk plek hebben op onze locatie. Op die manier voorkomen we teleurstelling. Op dit moment geldt dat we voor (bijna) alle locaties een wachtlijst hebben en er geen plekken beschikbaar zijn. Het is daarom raadzaam om eerst je kind in te schrijven, zodat jullie op de wachtlijst komen te staan.

Werkwijze

Als organisatie voor kinderopvang denken we steeds na over onze rol in de opvoeding van de kinderen die aan ons toevertrouwd worden.

Missie

Iedereen de ruimte voor eigen wijze groei.

Visie

Solidoe wil de kinderopvang en het onderwijs transformeren tot één uitdagende en moderne (ontwikkel)omgeving voor het kind.

Overig nieuws
Blog: Alle schermen de deur uit? Media Ukkie Dagen 2024
Lees meer
Overig nieuws
Blog: Het is weer zomertijd!
Lees meer
Overig nieuws
De dag van de moedertaal
Lees meer
Overig nieuws
Nationale Voorleesdagen: voorlezen is belangrijk!
Lees meer
Overig nieuws
Train je brein met de Solidoe kerst-woordzoeker!
Lees meer
Overig nieuws
Tips & tricks: Hoe houd ik de Sinterklaastijd een beetje relaxt?
Lees meer