De eigen wijze van Wesley

Wesley (29) is de nieuwe sportcoördinator van Solidoe! ‘Na vijf succesvolle jaren op de groep, is het tijd voor nieuwe uitdagingen!’, aldus Wesley. Natuurlijk geheel op zijn eigen wijze..

Wesley: ‘Ik wil het sportbeleid binnen Solidoe graag naar een hoger niveau tillen. Ik ga werken met vier doelen per jaar. Eerst de focus op het peutergym beleid, daarna het onderdeel bewegen op ons jaarlijkse Solidoe festival, dan het stimuleren van beweging op de kinderdagverblijven en als laatste gaan we verder met onze sportboxen. Dat zijn boxen met allerlei sportmaterialen die langs onze locaties gaan. Zo hoop ik te bereiken dat kinderen meer en gerichter gaan bewegen. Maar het gaat mij er vooral om dat ze met plezier bewegen.’

Hoe ziet je week eruit?
‘Ik werk maandag, dinsdag, donderdagochtend op kantoor van 09:00 tot 11:30, verder werk ik bij de tussenschoolse opvang van 11:45 tot 13:15, daarna is er nog ruimte voor de BSO van 14:00 tot 18:00. Op vrijdag werk ik ook nog een dag op de BSO.’

Typisch Solidoe?
Je mag er zijn, je wordt gezien, werken vanuit je kwaliteiten én met een lach, gemoedelijk, ruimte krijgen voor groei. Humor, werken met een lach, ruimte voor feestjes en ontspanning, niet snel iets fout kunnen doen.’

Wat maakt je blij aan werken met kinderen?
‘De energie die je terugkrijgt van kinderen als jij jouw energie geeft.’

Wat maakt jou zo’n fan van bewegen?
Ik ben fan van bewegen, omdat je jezelf kan uitdagen iets bij te leren of met sommige sporten het uiterste van je lichaam kunt vragen. Naderhand merk je dat je lichaam het heel fijn vindt dat je hebt bewogen. Ik houd van veel verschillende soorten sport en weet ook van iedere sport wat af. Mijn grootste voorkeur gaat uit naar voetbal, ik vind het interessant wat een bal doet als je er tegen aanschopt. Bijvoorbeeld als ik een bal op die bepaalde manier raak, zal de bal met een boog en met een bepaalde spin bij de medespeler komen.’

Je bent naast als je Solidoe-rollen, ook nog zanger… en je treedt soms op bij de BSO?
‘Het begon ooit met een drankje te veel op tijdens een vriendentoernooi bij de voetbalclub waar ik destijds speelde. Mijn vrienden zeiden tegen de toen ingehuurde zangers dat ik een liedje moest zingen, omdat ze vonden dat ik er wat van kon. Vanaf toen vond ik het zo leuk om mensen te vermaken met mijn talent, dat ik het verder ben gaan uitbouwen. Ik maakte een tijd deel uit van een zangtrio, maar bewandel nu mijn eigen pad. Ik heb een aantal singles uitgebracht en veel opgetreden, onder andere bij het bekende café Bolle Jan in Amsterdam. Bekend door Renée Froger en dé plek waar grote namen begonnen zijn, zoals: Jeroen van de Boom, Andre Hazes en ga zo maar door. Daar ontmoette ik ook de eigenaar van mijn huidige boekingsbureau. Zo zie je dat na veel proberen, ondernemen en durven, je veel kunt bereiken. Zolang je maar gelooft in jezelf en je eigen kwaliteiten.’

Rekenmodule Kinderopvang

Maandlasten berekenen

Bekijk het aanbod van Solidoe!

Baby's

0 - 2 jaar

Peuters

2 - 4 jaar

Kinderen

4 - 13 jaar

Overig

aanbod

Rondleiding

Wil je even binnenkijken, onze medewerkers ontmoeten en de sfeer proeven? Dat kan! We geven je graag een rondleiding op onze locatie.

Echter kunnen we hier pas een datum voor prikken, zodra we ook daadwerkelijk plek hebben op onze locatie. Op die manier voorkomen we teleurstelling. Op dit moment geldt dat we voor (bijna) alle locaties een wachtlijst hebben. Het is daarom raadzaam om eerst je kind in te schrijven, zodat jullie op de wachtlijst komen te staan.

Werkwijze

Als organisatie voor kinderopvang denken we steeds na over onze rol in de opvoeding van de kinderen die aan ons toevertrouwd worden.

Missie

Iedereen de ruimte voor eigen wijze groei.

Visie

Solidoe wil de kinderopvang en het onderwijs transformeren tot één uitdagende en moderne (ontwikkel)omgeving voor het kind.

Blog
Modderdag 2024
Lees meer
Blog
Internationale dag van de Culturele Diversiteit
Lees meer
Blog
Alle schermen de deur uit? Media Ukkie Dagen 2024
Lees meer
Blog
Het is weer zomertijd!
Lees meer
Blog
De dag van de moedertaal
Lees meer
Overig nieuws
Nationale Voorleesdagen: voorlezen is belangrijk!
Lees meer