De Ruimte, Kudelstaart

“Als vestigingsmanager vind ik het belangrijk dat er binnen het team werkplezier is. Als je met plezier naar je werk komt heeft dat een positief effect op de kinderen. Daardoor hebben zij de Ruimte voor Eigen Wijze Groei. En dat is onze missie bij Solidoe.”

Contactgegevens

De Ruimte, Kudelstaart
Schweitzerstraat 136
1433 AN Kudelstaart 
06 17670481
bsoderuimte@solidoe.nl

Klik op het LRK nummer om het meest recente GGD rapport te openen.

LRK nummer: BSO: 198847014

Pedagogisch werkplan

Openingstijden
Ma    14.15-18.30
Di      14.15-18.30
Do     14.15-18.30

Vakanties en studiedagen 8.15-18.30

Kleinschalig

De Ruimte is een kleinschalige locatie voor buitenschoolse opvang (BSO) in de basisschool De Ruimte in Kudelstaart. Alle kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar zitten bij elkaar. Dat is bijzonder, omdat geen enkele andere BSO-locatie in Kudelstaart dit heeft. Door de leeftijdsverschillen kunnen jongere kinderen van de grotere veel leren. Ook kunnen broertjes en zusjes gezellig bij elkaar blijven. En de kinderen blijven langere tijd bij hun vaste pedagogisch medewerker, wat vertrouwen geeft.

De Ruimte heeft letterlijk de ruimte: we hebben een grote groepsruimte, een speel- en sportruimte en 2 grote buitenpleinen. En dat midden in de wijk!

Thuiskomen op de BSO

Samen met het team zorgen we ervoor dat kinderen het gevoel van thuiskomen hebben. Vanuit school lopen ze zo door naar de BSO, waar ze hun vriendjes uit hun eigen klas weer tegenkomen. De Ruimte is een fijne plek waar ze met hun vrienden kunnen spelen en zich in hun eigen tempo en op hun eigen manier kunnen ontwikkelen. In de Ruimte bieden we de kinderen de ruimte voor hun eigen ideeën. Als ze hulp nodig hebben, helpen we, maar we laten ze vooral veel plezier beleven en zelf nieuwe dingen ontdekken.

Met de school zijn we nog volop bezig om te kijken wat we nog meer samen kunnen ondernemen, alles om ervoor te zorgen dat ieder kind zich optimaal kan ontwikkelen.

De Ruimte is open op maandag, dinsdag en donderdag. Op die dagen verzorgen we ook de tussenschoolse opvang (TSO) op school. Kinderen die op woensdag en vrijdag gebruik willen maken van de opvang, kunnen dan terecht bij de Rietpluim (voor kinderen van 4-6 jaar) en bij Buiten Gewoon (voor kinderen van 7-13 jaar).

Nieuwsgierig? Kom langs, we laten graag zien hoe het bij ons is!

Solidoe de Ruimte

Daisy den Hollander

Vestigingsmanager

Rondleiding

Wil je even binnenkijken, onze medewerkers ontmoeten en de sfeer proeven? Dat kan! We geven je graag een rondleiding op onze locatie.

Echter kunnen we hier pas een datum voor prikken, zodra we ook daadwerkelijk plek hebben op onze locatie. Op die manier voorkomen we teleurstelling. Op dit moment geldt dat we voor (bijna) alle locaties een wachtlijst hebben. Het is daarom raadzaam om eerst je kind in te schrijven, zodat jullie op de wachtlijst komen te staan.

Solidoe locaties

De Kwakel
Amstelhof
BSO Amstelhof is een sportieve buitenschoolse opvang. Op deze locatie komen kinderen van bijna alle basisscholen in de omgeving.
Uithoorn
Baloe
Kinderdagverblijf Baloe heeft een geweldige groene buitenruimte, waar de kinderen heerlijk kunnen ontdekken. Voor de allerkleinsten is er een snoezelruimte.
Aalsmeer
De Berenboot
Kindcentrum de Berenboot biedt opvang aan kinderen van 0 tot 12 jaar. Er worden veel gezamenlijke activiteiten georganiseerd, waar iedereen aan mee kan doen!
Aalsmeer
De Dolfijn
Solidoe de Dolfijn heeft een groot atelier waar kinderen creatief bezig kunnen zijn en op het podium kunnen dans en zangkunsten vertoond worden.
De Kwakel
De Quakel
Peuteropvang de Quakel is een unieke locatie, samen in het gebouw met Basisschool de Zon. Peuters en kleuters spelen samen buiten op het schoolplein.
Kudelstaart
De Rietpluim
De Rietpluim ligt midden in de wijk, tussen de scholen in. Bij De Rietpluim spelen alle leeftijden onder één dak; baby’s, peuters en basisschoolkinderen.
Uithoorn
De Scheg
Bij BSO de Scheg worden sport- en spelactiviteiten aangeboden, maar kinderen hebben ook hun eigen inbreng in het activiteitenaanbod.
Aalsmeer
Triade
Kindcentrum Triade biedt opvang voor kinderen van 0 tot 12 jaar. De groepen werken veel samen met het onderwijs van Triade.
Kudelstaart
De Stempel
Kinderdagverblijf De Stempel heeft twee groepen voor kinderen van 0 tot 4 jaar. De vestiging straalt een huiselijke sfeer en een ruime groene buitenruimte.
Uithoorn
Het Duet
Het prachtige gebouw van het integraal kindcentrum Het Duet is zo ingericht dat alle kinderen zich kunnen ontwikkelen in een uitdagende speel- en leeromgeving.
Uithoorn
Legmeer
Kindcentrum Legmeer heeft kinderdagverblijf, peuteropvang en BSO in de Brede School Legmeer. Er wordt gebruik gemaakt van alle faciliteiten in het gebouw.
Uithoorn
Meerwijk
Kindcentrum Meerwijk heeft kinderdagverblijf, peuteropvang en BSO: alle opvang voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Broertjes en zusjes kunnen elkaar dagelijks opzoeken en samen spelen.
Aalsmeer
Oostkroost
Solidoe Oostkroost is een kindcentrum voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Oostkroost is een locatie met grote groepsruimtes en veel buitenruimte.
Kudelstaart
VZOD
De kracht van Solidoe VZOD is de ruimte voor de kinderen om buiten te sporten. De omliggende sportvelden lenen zich er goed voor om sportief bezig te zijn.
Uithoorn
Peuteropvang Zijdelwaard
Peuteropvang Zijdelwaard heeft twee peuteropvang groepen, ’t Overstapje en De Vuurvliegjes. Er wordt veel samengewerkt met de basisscholen.
Kudelstaart
De Ruimte
BSO de Ruimte is onze Solidoe locatie in basisschool de Ruimte in Kudelstaart.
Aalsmeer
Sam Sam
Kinderdagverbljf Sam Sam in Aalsmeer, heeft haar deuren begin 2020 geopend. Midden in een prachtige groene omgeving halen we buiten naar binnen toe.
Kudelstaart
Buiten Gewoon
BSO Buiten Gewoon is de splinternieuwe BSO locatie van Solidoe. Hier komen kinderen van 7 en 8 jaar van alle Kudelstaartse basisscholen naartoe.
Uithoorn
Haas
Haas is een kleinschalige locatie voor kinderdagverblijf, peuteropvang en BSO in de Uithoornse wijk Legmeer.
Astronaut

Openingsdagen

52 weken per jaar geopend

Als ouder wilt u graag dat we uw kind(eren) opvangen als u dat nodig heeft. Daar houdt Solidoe rekening mee, we zijn 52 weken per jaar geopend.

Veelgestelde vragen

Antwoord op belangrijke vragen

Jouw kind binnenkort naar de kinderopvang? Met deze vragen en antwoorden helpen we je op weg in onze kinderopvang.

Werkwijze

Als organisatie voor kinderopvang denken we steeds na over onze rol in de opvoeding van de kinderen die aan ons toevertrouwd worden.

Missie

Iedereen de ruimte voor eigen wijze groei.

Visie

Solidoe wil de kinderopvang en het onderwijs transformeren tot één uitdagende en moderne (ontwikkel)omgeving voor het kind.