Tips & tricks: laatste loodjes voor de zomervakantie

Vaak zijn de laatste weken voor de zomervakantie best hectisch. Met bijvoorbeeld verjaardagen, kinderfeestjes of rapportgesprekken op school. Ook voor ouders kan het op het werk voor de zomervakantie druk zijn; dingen afronden of alvast voorbereiden voor na de zomer. En iedereen is onderhand stiekem best aan die grote vakantie toe. Zowel voor ouders als kinderen kunnen dit vermoeiende dagen zijn. Door hier rekening mee te houden en kinderen voor te bereiden op de vakantie, zorgt dit voor rust bij de kinderen en voor jou als ouder.

Tips voor de nodige rust in de weken voor de zomervakantie:

 • Bouw de nodige rust in voor en tijdens de vakantie.

Door te zorgen voor voldoende rust, op tijd naar bed gaan en regelmaat in de periode voor de vakantie begint help je je kind en jezelf om straks de vrije weken lekkerder door te komen. Zeker als je kind er gevoelig voor is.

 • Toon begrip
  Het helpt kinderen vaak als we begrip tonen voor hun gevoel, de onrust en het soms even van slag zijn. Ze zijn moe zo tegen de vakantie aan, snappen niet alles, voelen onrust aan en vinden het vaak een beetje spannend met alles wat anders is en wat ze te wachten staat.

Het is fijn als jij als ouder woorden geeft aan wat je kind zelf niet helemaal kan plaatsen.

Bijvoorbeeld: ‘Het is ook allemaal best spannend hè dat we bijna weg gaan en je niet goed weet waarheen. Je bent er een beetje druk en onrustig van, dat snap ik wel.’

 • Klets er over bij het naar bed gaan
  Het naar bed brengen is zo’n fijn moment om even met kinderen (jong of ouder) te kletsen over wat er in hun hoofd omgaat, over wat er komen gaat, hoe ze dat allemaal vinden en of ze vragen hebben. Door hier ‘s avonds rustig aandacht aan te besteden en de tijd voor te nemen help je je kind om lekker te gaan slapen en grip te krijgen op wat komen gaat.
 • Neem je kinderen mee in de vakantieplannen
  Niet weten wat je te wachten staat is voor veel kinderen lastig. Zorg dat ze weten hoe de vakantie gaat verlopen. Blijf je thuis, ga je op vakantie, uit logeren of naar de BSO?

Kinderen betrekken geeft ze wat regie en houvast en dat vinden ze meestal heel fijn!

 • Blijf lachen ☺
  Nog even en het is vakantie. Of je nu thuis blijft of weg gaat: na een paar dagen komt de vakantierust meestal en ziet het er alweer heel anders uit!

 

Rekenmodule Kinderopvang

Maandlasten berekenen

Bekijk het aanbod van Solidoe!

Baby's

0 - 2 jaar

Peuters

2 - 4 jaar

Kinderen

4 - 13 jaar

Overig

aanbod

Rondleiding

Wil je even binnenkijken, onze medewerkers ontmoeten en de sfeer proeven? Dat kan! We geven je graag een rondleiding op onze locatie.

Echter kunnen we hier pas een datum voor prikken, zodra we ook daadwerkelijk plek hebben op onze locatie. Op die manier voorkomen we teleurstelling. Op dit moment geldt dat we voor (bijna) alle locaties een wachtlijst hebben. Het is daarom raadzaam om eerst je kind in te schrijven, zodat jullie op de wachtlijst komen te staan.

Werkwijze

Als organisatie voor kinderopvang denken we steeds na over onze rol in de opvoeding van de kinderen die aan ons toevertrouwd worden.

Missie

Iedereen de ruimte voor eigen wijze groei.

Visie

Solidoe wil de kinderopvang en het onderwijs transformeren tot één uitdagende en moderne (ontwikkel)omgeving voor het kind.

Overig nieuws
Vakantie tips 2024
Lees meer
Overig nieuws
Loose parts
Lees meer
Blog
Modderdag 2024
Lees meer
Blog
Internationale dag van de Culturele Diversiteit
Lees meer
Blog
Alle schermen de deur uit? Media Ukkie Dagen 2024
Lees meer
Blog
Het is weer zomertijd!
Lees meer