Modderdag 2024

Ontdekken met aarde en water tijdens Modderdag 2024!

Kinderen ervaren minder stress, krijgen meer zelfvertrouwen en een positieve mindset dankzij buitenspelen. Dat is dé reden om op 29 juni, Modderdag, kinderen weer eens een dagje in de modder te laten wroeten. Het doel van Modderdag is om kinderen wereldwijd zoveel mogelijk positieve natuurervaringen op te laten doen. Het vrij spelen met de elementen water en zand staat centraal op deze dag.

Bewegen en buitenspelen 

De zintuigen, motoriek, concentratie, denkvermogen en creativiteit worden volop gestimuleerd wanneer kinderen buitenspelen. Ook maakt het een kind sterker en socialer. Het moge duidelijk zijn dat buitenspelen dus enorm bijdraagt aan de ontwikkeling van kinderen.
Daarnaast is de natuur dé plek om tot rust te komen en te ontspannen. Ook noodzakelijk voor onze kinderen die opgroeien in een wereld vol met televisie, computers en mobiele telefoons, die een oneindige stroom aan informatie op hen af vuren. (On)gemerkt kunnen kinderen hiervan gestrest en vermoeid raken. Dus met modder spelen en vies worden is niet alleen heel leuk, het is ook nog eens hartstikke nuttig.

Modder natuurlijk goed 

Kinderen ontdekken al spelend pas écht de wereld en de natuur. Met al hun zintuigen en hun hele lijf, bijvoorbeeld als ze over een blotevoeten pad of door een modderpoel lopen. Spelen met modder prikkelt hun creatieve vermogens en haalt kinderen uit hun comfortzone. Vies mogen doen en worden, modder als plezierig materiaal ervaren. Elke positieve ervaring met de natuur brengt het kind dichter bij de natuur. In en met modder spelen zorgt voor samenwerking en veel plezier.

 

Ontdekken en experimenteren

Bij Solidoe vinden wij het altijd belangrijk dat kinderen zelf ervaren, uitproberen en ontdekken. Dus ook op Modderdag. Kinderen kunnen zelf experimenteren met water en zand en ontdekken wat ze hiermee kunnen. Door bijvoorbeeld te voelen met je handen of erin staan met je voeten. Het uitsmeren over jezelf of mee tekenen op papier. Ervaren hoe modder voelt, is het licht of zwaar, hoe ruikt het en kan je het proeven? En het allerbelangrijkste is natuurlijk lekker vies worden en plezier hebben!

 

Rekenmodule Kinderopvang

Maandlasten berekenen

Bekijk het aanbod van Solidoe!

Baby's

0 - 2 jaar

Peuters

2 - 4 jaar

Kinderen

4 - 13 jaar

Overig

aanbod

Rondleiding

Wil je even binnenkijken, onze medewerkers ontmoeten en de sfeer proeven? Dat kan! We geven je graag een rondleiding op onze locatie.

Echter kunnen we hier pas een datum voor prikken, zodra we ook daadwerkelijk plek hebben op onze locatie. Op die manier voorkomen we teleurstelling. Op dit moment geldt dat we voor (bijna) alle locaties een wachtlijst hebben. Het is daarom raadzaam om eerst je kind in te schrijven, zodat jullie op de wachtlijst komen te staan.

Werkwijze

Als organisatie voor kinderopvang denken we steeds na over onze rol in de opvoeding van de kinderen die aan ons toevertrouwd worden.

Missie

Iedereen de ruimte voor eigen wijze groei.

Visie

Solidoe wil de kinderopvang en het onderwijs transformeren tot één uitdagende en moderne (ontwikkel)omgeving voor het kind.

Blog
Modderdag 2024
Lees meer
Blog
Internationale dag van de Culturele Diversiteit
Lees meer
Blog
Alle schermen de deur uit? Media Ukkie Dagen 2024
Lees meer
Blog
Het is weer zomertijd!
Lees meer
Blog
De dag van de moedertaal
Lees meer
Overig nieuws
Nationale Voorleesdagen: voorlezen is belangrijk!
Lees meer